Teknoloji

Facebook VR oyun geliştiricisi BigBox VR’ı satın aldı

facebook vr

Facebook popüler VR (sanal gerçeklik) oyunlarından Population: One’ın geliştiricisi BigBox VR’ı satın aldı. Oculus Studio’ya katılacak olan BigBox VR’ın geliştiricisi olduğu Population: One, “battle royale” deneyimi yaşatan bir oyun olması nedeniyle “VR’ın Fortnite’ı” olarak da anılıyor.

Facebook Reality Labs’in içerikten sorumlu başkan yardımcısı Mike Verdu, Population: One için şu ifadeleri kullandı: “POP: ONE VR sahnesine bundan sadece dokuz ay önce çıktı ve istikrarlı şekilde Oculus platformunun en üst sıralardaki oyunlarından biri hâline geldi. 24 kişi aynı anda oyuna bağlanabiliyor ve sanal bir dünyada birbirleriyle rekabet edebiliyor. Sosyallik de oyuncuları POP: ONE’a çeken unsurlar arasında bulunuyor. Kurnaz mizahı, düzenli olarak güncellenmesi ve saf eğlence vadeden ortamıyla oyuncuları kendisine çekiyor. Oyunda oyuncular senkronize bir sosyal deneyim için bir araya geliyor.”

Verdu, geçtiğimiz şubat ayında da Population: One’ın Oculus Store’da 10 milyondan fazla para kazandığını duyurmuştu. Oyuna Oculus Store’un yanı sıra Steam üzerinden de erişilebiliyor. Verdu, oyunun tüm mevcut platformlarda destekleneceğini belirtti. BigBox VR’ın internet sitesinde ise Population: One’ın düzenli güncellemelerinin süreceği ifade edildi.

Bu satın almanın ardından oyunda nasıl değişikliklerin yapılacağı ise belirsizliğini koruyor. Verdu, bu konuyla ilgili olarak sadece “BigBox VR’ın POP: ONE ve diğer projelerle ilgili büyük planları var, ancak bunları paylaşmaya hazır değiliz” ifadelerini kullandı.

Facebook, bundan daha önce başka VR stüdyolarını da satın almıştı. Son olarak nisan ayında Onward’un geliştiricisi Downpour Interactive’i bünyesine katan şirket, bu satın alımlara 2019’un kasım ayında Beat Saber’ın geliştiricisi Beat Games’i bünyesine katarak başlamıştı.

İLGİLİ HABERLER