Teknoloji

Facebook’tan yeni bir ücretli anket ve araştırma uygulaması

facebook viewpoints

Facebook yeniden bir pazar araştırma uygulamasını kullanıcılarının karşısına çıkarıyor. Ancak bu yeni uygulama, selefinin yol açtığı gizlilik tartışmalarından uzak duracak gibi görünüyor. Facebook, Viewpoints ile ürünlerini geliştirmesine yardımcı olacak araştırma ve anketlerine katılan kullanıcılarına küçük miktarlarda da olsa ödeme yapacak.

Google’ın Opinion Rewards programından farklı olarak, kullanıcılar katkılarının karşılığını hemen almayacak. Bunun yerine puanlar kazanacak olan kullanıcılar, belli noktalara ulaştıkları zaman otomatik olarak PayPal üzerinden ödeme alacak. Viewpoints kazanımları için bir son kullanma tarihi bulunmadığını belirtmekte fayda var.

Facebook, yeni uygulamasının kullanıcı bilgilerini onaysız olarak topladığına dair iddiaların önüne en baştan geçmek istemiş gibi görünüyor. Uygulamayı kullanabilmek için en az 18 yaşında olmak gerekiyor. Kullanıcılara hangi bilgilerin toplandığı ve bunlardan nasıl yararlanılacağı da anlatılacak.

Facebook Viewpoints uygulamasını ilk önce ABD’de kullanıma sunuyor

Facebook, topladığı verileri üçüncü taraflara satmayacağının ve kullanıcı aktivitelerinin üçüncü taraflarla paylaşılmayacağının sözünü vermeyi de ihmal etmiyor.

Facebook, Viewpoints uygulamasını ilk etapta sadece ABD’deki kullanıcılarına sunuyor. Önümüzdeki dönemde kayıt seçeneklerinin sayısını artırmayı planlayan şirket, 2020 itibarıyla başka ülkelerde de Viewpoints’i kullanıcılara açmak için çalışmalarına devam ediyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER