Teknoloji

Facebook Vietnam Savaşı fotoğrafının paylaşılmasına izin veriyor

facebook vietnamFacebook, Norveç gazetesi Aftenposten tarafından paylaşılan ve Vietnam Savaşı’nın simgelerinden biri olarak addedilen fotoğrafı kaldırması nedeniyle büyük tepkilerle karşı karşıya kalmıştı. Aftenposten’in genel yayın yönetmeni, sosyal paylaşım sitesinin tutumunu birinci sayfadan yayınlanan bir mektupla eleştirmişti.

Mektupta eleştiri oklarının yöneldiği isim ise Facebook CEO’su Mark Zuckerberg olmuştu. Aftenposten’in genel yayın yönetmeni Espen Egil Hansen, Zuckerberg’i “Dünyanın en güçlü editörü” olarak nitelemiş, ancak Zuckerberg’in elindeki gücün farkında olmadığını belirtmişti.

Aftenposten’e destek amacıyla söz konusu fotoğrafı paylaşan Norveçli siyasetçilerin paylaşımlarının da kaldırılması, krizin biraz daha derinleşmesine neden olmuştu. Facebook ise The Guardian’a yaptığı açıklamada fotoğrafın çocuk pornografisiyle mücadele için geliştirilen sisteme takıldığını belirtmişti. Şirket sistemin fotoğrafın simgeselliğini kavrayamadığına dikkat çekmişti.

Facebook Vietnam Savaşı’nın simgesel fotoğrafını barındıran paylaşımları canlandırıyor

Norveç Başbakanı Erna Solberg’in de destek amaçlı paylaşım yapanların arasına katılmasından kısa bir süre sonra Facebook’tan konuya ilişkin bir açıklama geldi. Sosyal paylaşım sitesi, simgesel Vietnam Savaşı fotoğrafını içeren paylaşımların yeniden canlandırılacağını belirtti. Şirket, fotoğraf inceleme mekanizmalarının da yeniden ayarlanacağının sözünü verdi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER