Eğlence

Facebook Vidpresso ile canlı yayınları daha interaktif hâle getirecek

facebook vidpressoFacebook’un gerçekleştirdiği son satın alma, amatör olarak canlı yayın yapanların yayınlarına interaktif efektler eklemesini çok daha kolay hâle getiriyor. Sosyal paylaşım sitesi, kullanıcılarına Facebook, Twitter, Periscope ve diğer sosyal ağlardan gelen yorumları ve anketleri canlı yayına taşıma imkanı sunan Vidpresso isimli girişimin teknolojisini satın aldı. Facebook Vidpresso bünyesinde görev yapan yedi çalışanı ve şirketin teknolojisini kendi çatısı altına dahil edecek. Ancak Vidpresso sosyal ağın bünyesine katılmayacak.

Sosyal ağın Menlo Park, Los Angeles ve Londra’daki ofislerinde görev yapmayı sürdürecek olan Vidpresso çalışanları, Buzzfeed ve Nasdaq gibi müşterilerine hizmet sunmaya devam edecek.

Ancak bu hizmetin sürekli olup olmayacağı konusunda henüz somut bir bilgi bulunmuyor. Vidpresso tarafından yapılan açıklamada, Facebook çatısı altında şirketin sadece “A sınıfı” müşterilere hizmet vermenin ötesine geçeceği ve araçlarını daha fazla kişiye ulaştıracağı belirtildi. Açıklamada Facebook’un desteğiyle Vidpresso’nun imkanlarından çok daha fazla kişinin yararlanabileceği ve böylelikle çok daha fazla canlı yayının etkileyici bir görüntüye kavuşabileceği ifade edildi.

Facebook Vidpresso için yaptığı hamle ile video konusunda yaptığı açılımın sürdüğünü de gösteriyor. Canlı yayın aracını düzenli olarak yeni özelliklerle geliştiren şirket, videoyu önemli faaliyet alanlarından biri haline getirip rakipleriyle daha kuvvetli biçimde mücadele edebilmeyi hedefliyor.

İLGİLİ HABERLER