Eğlence

Facebook videoları Apple TV ve Chromecast aracılığıyla televizyonda izlenebilecek

facebook videolari apple tv chromecastFacebook, platformundaki videoların mümkün olduğunca fazla ekranda görüntülenmesini istiyor. Sosyal paylaşım sitesi, bu yaklaşım doğrultusunda videolarına Apple TV ve Chromecast desteği ekliyor. Artık Facebook videolarında ekranın sağ üst köşesinde bulunan küçük butona dokunulduğunda video cihaza bağlı olan Apple TV ya da Google Chromecast’e gönderilecek.

Apple TV ve Chromecast’in yanına daha sonra başka cihazlar eklenmesi bekleniyor. Mevcut destekten şu an için sadece iOS kullanıcıları yararlanabiliyor. Ancak yakında Android kullanıcılarının da Chromecast üzerinden videoları büyük ekrana yansıtabileceği belirtildi.

Video konusunda büyük hedefleri olan Facebook, Apple TV ve Chromecast desteği sunarak büyük hedeflerine giden yolda küçük ama önemli bir adım attı. Şirket Haber Kaynağını her türden videonun bulunduğu bir yere dönüştürmek adına ciddi yatırımlar yapıyor. Canlı yayınlar, telefonla yapılan amatör kayıtlar ve profesyonel içeriklerin hepsi Facebook’un video tekliflerinin içinde bulunuyor.

Facebook videoları televizyon ekranı üzerinden daha çok kişiye ulaşabilir

Videoların daha büyük ekranda izlenebilmesini mümkün kılmak, sosyal paylaşım sitesine daha fazla kişiye erişme fırsatını sağlıyor. Facebook Live videolarında kullanıcılar televizyon ekranı üzerinde de canlı yayınlara gelen reaksiyonları görebilecek. Buna ek olarak, video televizyonda oynatılırken telefon üzerinde Facebook’un diğer bölümlerinde gezinmek de mümkün olacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER