Teknoloji

Facebook otomatik oynatılan video reklamlarını diğer uygulamalara sunuyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

facebook-video-reklam-120815

Facebook Haber Kaynağında otomatik olarak oynatılan video reklamlardan rahatsız olanların kendilerini daha kötü günlere hazırlamalarında fayda var. Sosyal paylaşım sitesi, reklam gösterim teknolojisini üçüncü taraf uygulamalara da açmaya hazırlanıyor.

Özellikle Facebook’un reklamlar için oluşturduğu “Audience Network” isimli ağa dahil olanlar, şirketin reklam teknolojisinden yararlanabilecek. Otomatik olarak oynatılan videolara ek olarak, yazılımcılar dinamik ürün reklamlarını da kullanabilecek.

Söz konusu dinamik reklamlarda Facebook üyelerine gezinme alışkanlıkları doğrultusunda reklamlar gösteriliyor. Maksimum beş görüntüden oluşan karusel reklamlar da, şirketin yeni reklam gösterim teklifleri arasında yer alıyor.

Since launching last year, the Audience Network has provided publishers and developers with engaging, high performing ad units backed by Facebook’s two million advertisers. Today, we are excited to announce a significant expansion of ad types and formats available in the Audience Network. The goal is even better outcomes for you, your advertisers and the people that use your app.Learn more about how you can enable native video ads for your app – https://developers.facebook.com/blog/post/2015/08/11/new-formats-for-audience-network/

Posted by Facebook Developers on Tuesday, 11 August 2015

Özellikle mobil platformlardaki reklamlar, Facebook için en önemli gelir kaynakları arasında yer alıyor. Dolayısıyla şirketin bu alanı geliştirmeye ve büyütmeye yönelik hamleler yapması oldukça doğal karşılanıyor.

İLGİLİ HABERLER