Teknoloji

Facebook video reklam gelirlerini nasıl paylaşacağını açıkladı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

 

facebook-020715

Logosunda değişikliğe giden Facebook, video reklam gelirlerinin video sahipleriyle paylaşımı konusunda nasıl bir yol izleyeceğini de duyurdu. Facebook, tıpkı YouTube gibi, reklam gelirinin yüzde 55’lik kısmını video sahiplerine verecek. Geriye kalan yüzde yüzde 45’lik kısım ise Facebook’un olacak.

Fortune’da yer alan habere göre, Facebook’un videolarda reklam yayını konusundaki ilk iş ortakları arasında Funny or Die, Hearst, Fox Sports ve NBA gibi isimler bulunacak. Video reklamlarının mobil cihazlarda gösterimi içinse farklı bir yol izlenecek. Kullanıcılar Haber Kaynaklarında bulunan bir videonun üstüne dokunduklarında “Önerilen Videolar” adını taşıyan farklı bir sayfaya yönlendirilecekler. Reklam videosu, seçilen videonun izlenmesinin ardından ikinci videoya geçilmeden önce gösterilecek.

Facebook video reklamların gösterimi için geliştirdiği yöntemi ilk olarak küçük bir grupla iOS uygulaması üzerinde test etmişti. Artık daha geniş bir kitle tarafından test edilmeye başlanan özelliğin yakında daha fazla kişiye ulaşması bekleniyor. Facebook’un, diğer yeni özelliklerinde olduğu gibi, video reklam gösterimi konusunda da önceliği iOS’e vermesine kesin gözüyle bakılıyor.

İLGİLİ HABERLER