Teknoloji

Facebook video profil resmi başka uygulamalarda hazırlanabilecek

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

facebook video profil resmi

Facebook, kullanıcılarının profil fotoğraflarını profil videolarıyla değiştirmelerini kolaylaştırmaya hazırlanıyor. Sosyal paylaşım sitesi, kullanıcılarına geçtiğimiz yıl profil fotoğrafı yerine 7 saniyelik videolar yerleştirme imkanı sunmuştu. Ancak Facebook video profil resmi sadece Facebook üzerinde oluşturulabiliyordu. Gerçekleşecek değişiklikle birlikte başka uygulamalar üzerinden de Facebook’a profil videosu yüklemek mümkün olacak.

Vine, Instagram Boomerang ve Facebook’un sahibi olduğu MSQRD gibi uygulamalara yakında kaydedilen videoları Facebook’ta profil vidosu haline getirmeye yarayan butonlar eklenecek. Söz konusu özellik, başka uygulamalar tarafından da desteklenecek. Facebook’un ürün şefi Chris Cox, ön kamera uygulaması geliştirenlerin bu özelliği kolaylıkla kendi hizmetleri içine entegre edebileceklerini belirtti.

Facebook, söz konusu özelliği sunan aracı “profil ifade kiti” şeklinde isimlendiriyor. Aracın kamera uygulaması hazırlayan geliştiricilere dağıtımı ise başlamış durumda. Facebook’un başka uygulamalarla entegrasyon içinde olması alışılagelmiş bir durum olsa da, profil videoları için böyle bir imkanın sunulmasıyla birlikte profil videolarının sayısının artması muhtemel gözüküyor.

İLGİLİ HABERLER