Teknoloji

Facebook video ortasına reklam yerleştirmeye başlıyor

facebook business suite e-ticaret
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

facebook videoFacebook video alanındaki iddialı hedeflerini uzun süredir oldukça açık biçimde gösteriyor. Sosyal ağ, şimdi de yayıncılık alanındaki ortaklarına para kazandırmak için somut adımlar atmaya başlıyor. Ancak şirket bunun için YouTube gibi video önü reklamları tercih etmiyor. Recode sitesinde yer alan habere göre, Facebook videoların ortasına reklam yerleştirecek.

Video ortasındaki reklamların maksimum 20 saniye uzunluğunda olacağı belirtildi. Reklamların gösterilebilmesi için videoların en az 20 saniye oynatılması gerekiyor. Videodaki reklamların arasında ise en az 2 dakika olacağı ifade edildi.

Facebook reklam açılımında canlı videoları da unutmayacak. 2 bin takipçisi bulunan yayıncılar, güncel canlı videolarında 300 izleyiciye ulaştıklarında videolarına reklam yerleştirebilecek. Bunun için videonun en az 4 dakika boyunca devam etmesi de gerekiyor.

Facebook’un tercih ettiği gelir paylaşımı modeline dair de çeşitli söylentiler etrafta dolaşıyor. Videolarda gösterilen reklamlardan elde edilecek gelirin yüzde 55’inin yayıncılara aktarılacağı, kalanının ise Facebook’un kasasına gireceği söyleniyor. Bu paylaşımın Facebook’un Instant Articles için uyguladığı reklam geliri paylaşımı modelinden farklı olduğunu belirtmek gerekiyor. Facebook, söz konusu programda reklam gelirinin yüzde 70 ila 100’ünü yayıncılara aktarıyor.

Facebook video yapımcılarını kendisine çekmeye çalışıyor

Facebook TV uygulamalarıyla büyük ekranda da yer bulmak istiyor. Dolayısıyla iddialı video yapımcılarını kazanmak, şirket adına büyük önem taşıyor. Bunun için de şirketin yayıncılara cazip teklifler sunması gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER