EğlenceManşetler

Facebook web sitesinde tüm videolarda Flash yerine HTML5 kullanılıyor

facebook-logo-16052012

Facebook, web sitesinde gösterilen tüm videolarda Flash yerine HTML5 kullanılacağını açıkladı. Bu tercihi varsayılan hâle getiren sosyal paylaşım sitesi, tüm tarayıcılarda uygulayacak. Şirketten yapılan açıklamada, HTML5’in şirketin ölçeğine ve kompleks ihtiyaçlarına daha iyi yanıt vereceğini ve daha hızlı bir inovasyon sağlayacağı belirtildi. Sosyal paylaşım sitesinin güvenlik şefi, geçtiğimiz temmuz ayında Adobe’ye Flash için bir “son kullanma tarihi” açıklama çağrısında bulunmuştu. Adobe de kısa bir süre önce Flash’ı arkada bırakma zamanının geldiğini kabul etmişti.

Facebook tarafından Daniel Baulig imzasıyla yayınlanan açıklamada, HTML5 oynatıcısının ilk olarak küçük bir tarayıcı grubuna getirildiği ve daha sonrasında kademeli olarak daha geniş bir alana yayıldığı belirtildi. Yeni bir bilgisayar kullananlar için HTML5 geçişi daha önceden tamamlanırken, bazı eski tarayıcıların söz konusu standarda uyum sağlaması biraz daha zaman alıyor. Baulig, bu zahmetli süreç nedeniyle HTML5’i standart hâle getirme konusunda biraz sabırlı davrandıklarını dile getirdi.

Artık problemlerin çözüldüğünden emin olan sosyal paylaşım sitesi, HTML5’in tüm platformda iyi bir deneyim sunacağından emin gözüküyor. HTML5 videolarının sitenin yükleme süresini artırdığına yönelik şikayetleri de çözdüklerini de söyleyen Baulig, artık Facebook’ta HTML5 deneyimine tam gaz başlamaları için bir engelleri olmadığını dile getirdi.

İnsanların videoyla daha fazla haşır neşir olduklarına dikkat çeken Daniel Baulig, böylelikle insanların etraflarındaki dünyayla olan etkileşimlerinin daha zengin hâle geldiğini dile getirdi. Sosyal paylaşım sitesinde Flash’ın izleri, şu an için oyunlarda görülmeye devam ediyor.

İLGİLİ HABERLER