Eğlence

Facebook videolarının günlük görüntüleme sayısı 8 milyara ulaştı

facebook-video-080114

Videolar yavaş yavaş Facebook’u ele geçiriyor. CEO Mark Zuckerberg, platformda yer alan videoların günlük görüntüleme sayısının 8 milyara ulaştığını açıklarken, bu rakamın geçtiğimiz nisan ayındaki ortalama görüntüleme sayısının iki katına tekabül etmesi dikkat çekiyor.

Facebook videolarının günlük görüntüleme sayısı geçtiğimiz yılın eylül ayında ise 1 milyar seviyesindeydi. Ortada çok çarpıcı bir büyüme oranı olduğu rahatlıkla söylenebilir. Ancak Facebook’un aylık aktif kullanıcı sayısının 1.55 milyar, günlük aktif kullanıcı sayısının ise 1.01 milyar olduğu göz önüne alınınca ortaya çıkan tablo pek şaşırtmıyor.

Bu noktada Facebook’un video görüntüleme sayılarını YouTube’dan daha farklı saydığını belirtmek gerekiyor. YouTube, bir video en az 30 saniye süresince oynatılırsa izlenmiş sayıyor. Facebook’ta ise bu süre sadece üç saniye. Buna ek olarak, sosyal paylaşım sitesi otomatik oynatma özelliğinden de faydalanıyor.

Sosyal paylaşım sitesi videoların gösterimi konusunda algoritmalar üzerinden de düzenleme yapılabiliyor. Ancak tüm bu yöntem farklılıklarına rağmen, Facebook’un video görüntüleme konusunda kaydettiği başarıyı göz ardı etmek mümkün değil.

Çevrim içi iletişim, haber alma, eğlence ve web üzerinde paylaşılan tüm içeriklere ulaşma konusunda bir numaralı adres haline gelmeyi amaçlayan Facebook, bu amaç doğrultusunda videoya büyük önem veriyor. Şirketin ürün müdürü Ted Zagat’ın “Facebook bir-iki yıl içinde videonun ön planda olduğu bir platforma dönüşecek.” sözleri de bu görüşün sosyal paylaşım sitesi yönetimindeki kuvvetini gösteriyor.

İLGİLİ HABERLER