EğlenceManşetler

Facebook, video deneyimini dönüştürecek güncellemeleri kullanıcılarıyla buluşturuyor

facebook video reels

Facebook’un video deneyimini zenginleştirmeye yönelik çabaları devam ediyor. Bu yenilikler, daha iyi düzenleme araçları, HDR video yükleme yeteneği ve tüm video içeriklerini bir araya getiren yeni bir Video sekmesi gibi özellikler içeriyor.

Facebook’un Video sekmesi: Reels, canlı ve uzun biçimli içerikler tek bir yerden erişilebilir oluyor

Daha önce Facebook Watch olarak adlandırılan sekme, artık Video sekmesi olarak hizmet verecek ve Facebook üzerindeki tüm video içeriklerini kullanıcılara sunacak. Bu sekme, kullanıcıların kişisel zevklerine göre oluşturulan bir video akışında gezinmelerine olanak tanıyacak. Kullanıcılar bu sekmede, kısa video klipleri içeren Reels bölümlerini de bulabilecekler. Meta, bu sekmeyi yakın zamanda kullanıcıların erişimine açmayı planlıyor.

Videoların düzenlenmesi ve paylaşılması sürecini kolaylaştırmak adına, Facebook’un Reels özelliğinde kullanılan düzenleme araçları artık Facebook akışında da aktif olacak. Bu düzenleme araçları, kullanıcılara videolarına ses, metin ve müzik ekleyerek kişiselleştirebilme imkanı sunacak. Facebook, bu adımla kullanıcıların yaratıcı potansiyelini en üst düzeye çıkarmayı amaçlıyor.

HDR videolar artık Facebook’ta: Göz alıcı görüntüler bir tık uzağınızda

Facebook, kullanıcılarına mobil cihazlarından HDR videolar yükleyebilme yeteneği sağlayacak. Bu özellik, Meta’nın “tüm uygulamalarına gerçek HDR video desteği getirme çabalarının” bir parçası olarak karşımıza çıkıyor. HDR videolar, yüksek kontrastlı ve canlı renklere sahip olduğundan, bu özellik video paylaşımlarının görsel kalitesini önemli ölçüde artıracak.

Meta’nın uygulamaları arasındaki bağlantılar güçleniyor

Meta, Instagram Reels üzerindeki yorumları Facebook’ta görüntüleme ve yazma özelliğiyle uygulamaları arasındaki bağlantıları güçlendiriyor. Bu özellik, kullanıcıların farklı platformlarda birbirleriyle etkileşimini artırarak, daha zengin bir sosyal medya deneyimi sunmayı hedefliyor.

2 milyardan fazla günlük kullanıcısı olan Facebook, Meta’nın yeni Threads uygulaması karşısında da önemli bir konumda bulunuyor. Bu yeni video güncellemeleri, Facebook’ta video izleyen ve oluşturan kullanıcıların deneyimini zenginleştirecek ve platformun çekiciliğini artıracak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER