Teknoloji

Facebook verilerini kötüye kullanan 200 civarında uygulamayı yasakladı

facebook hizmet türkiye

facebookFacebook Cambridge Analytica skandalının patlak vermesinin ardından yaptığı açıklamada çok büyük miktarda veriye erişim imkanı olan uygulamaları inceleme altına alacağını açıklamıştı. Binlerce uygulamayı mercek altına alan şirket, 200 civarında uygulamanın verilerine erişimini yasakladığını duyurdu.

Söz konusu uygulamaların sosyal ağın kullanıcı verilerini kötüye kullanıp kullanmadığı bilinmiyor. Ancak anlaşılır biçimde bazı endişeleri bulunan Facebook, şimdiden bir yasak uygulayarak kendisini korumaya almış gibi görünüyor. Şirket bu 200 uygulama için ayrı bir inceleme yürütüleceğini açıkladı. Bu inceleme kapsamında geliştiricilerle görüşmeler yapılacak, uygulamalar ve veri erişimleri konusunda bilgi alınacak ve kapsamlı denetimler gerçekleştirilecek.

Bu süreçte yeni uygulamalarında verileri kötüye kullandığı tespit edilirse o uygulamalar da anında yasaklanacak. Şirket konuya ilişkin bildirimleri ise özel bir sayfa üzerinden yapacak. Bu sayfada kullanıcılar ilgili uygulamaların verilerini kötüye kullanıp kullanmadığını görebilecek.

Facebook daha önce açıkladığı gibi 2014’ten önce erişim izni verdiği uygulamalara odaklanacak. Sosyal ağ, o dönemde uygulamaların erişim izni verenlerin yanı sıra onların arkadaşlarına ait bilgilere de ulaşmasını mümkün kılıyordu.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER