Teknoloji

Facebook veri transferi seçeneklerine yenilerini ekliyor

facebook abd

Facebook kullanıcılarına veri transferi işlemleri için iki yeni seçenek daha sunuyor. Sosyal medya devinden yapılan açıklamaya göre, kullanıcılar fotoğraflarını Photobucket’a, etkinlik bilgilerini ise Google Takvim’e taşıyabilecek.

Ürün Müdürü Hadi Michel, veri taşıma aracının tepeden tırnağa yenilendiğini ve eskisine kıyasla daha “basit ve sezgisel” hâle geldiğini belirtti. Yenilenen tasarımla kullanıcıların hangi platformda hangi içerikleri paylaşabileceklerini daha kolay anlayacakları ifade edilirken, aynı anda birden fazla transferin de başlatılabileceği vurgulandı.

Bu yeni seçenekler de Facebook, Google ve Microsoft tarafından geliştirilen açık kaynaklı Veri Transferi Projesi kapsamında kullanıcılara sunuluyor. Facebook kullanıcılarına fotoğraflarını Google Fotoğraflar’a taşıma imkanı daha önce verilmişti. Kullanıcılar, Dropbox, Blogger, Google Dokümanlar ve WordPress’e de veri transferi yapabiliyor.

Veri transferi seçenekleri, rakip servislere veri transferini mümkün kılmak amacıyla ABD’de federal hükümet tarafından hazırlanan ACCESS (Erişim) Yasası çerçevesinde sunuluyor. Facebook bir taraftan da ABD’de hükümetten farklı servislere transfer edilen verilerin korunması konusunda daha açık kurallar belirlemesini talep etti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER