Teknoloji

Facebook veri skandalı sonrasında akıllı hoparlör projesini erteledi

facebook abd
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

facebook veri skandaliFacebook’un veri toplama politikalarına yönelik kamuoyu tepkisinin etkisi hâlâ devam ediyor. Bu tepki şirketin diğer projelerini de etkilemiş gibi görünüyor. Bloomberg’de yer alan habere göre, Facebook veri skandalı sonrasında akıllı hoparlör projelerini erteleme kararı aldı.

Facebook’un önümüzdeki mayıs ayında düzenleyeceği F8 geliştirici konferansında akıllı hoparlörlerini tanıtması bekleniyordu. Ancak şirketin zamanlamanın doğru olmadığı kaygısıyla bu projeyi rafa kaldırdığı belirtildi. Akıllı hoparlörlerin daima açık mikrofonlarla evleri dinleyeceğini düşününce Facebook’un kaygısı biraz daha anlaşılıyor. İnsanların güvenini suistimal etmekle suçlanan şirketin insanlardan kendisine daha fazla güvenmesini istemesi, şu döneme kulağa pek mantıklı gelmiyor.

Facebook’un akıllı hoparlör açılımına dair detaylar geçtiğimiz yılın ağustos ayında gündeme gelmişti. Şirketin Portal adını taşıyacak video odaklı ve dokunmatik ekranlı bir cihaz ve daha uygun bir fiyat karşılığında satılacak standart bir hoparlör üzerinde çalıştığı belirtilmişti. Her iki üründe de Facebook tarafından geliştirilen ve Amazon Alexa ile Apple Siri’ye rakip olacak bir dijital asistanın bulunacağı iddia edilmişti. Ürünlerin 2018’in temmuz ayında piyasaya sürülmesi planlansa da, yaşananların ardından Facebook’un hoparlörlerinin veri toplama yöntemi konusunda daha derin bir inceleme yapma kararı aldığı belirtildi.

Facebook veri skandalı öncesinde de söz konusu ürünlerin satışında sıkıntı yaşayacak gibi görünüyordu. Sosyal paylaşım sitesinin akıllı telefonların mikrofonlarını kullanarak konuşmaları kaydettiğini ve böylelikle reklamlarda daha iyi hedefleme yaptığına dair iddialar, ciddi bir destekçi kitlesine ulaşmıştı.

İLGİLİ HABERLER