Teknoloji

Facebook ve Yahoo patent konularında uzlaştı, stratejik ortaklığa kapı açtı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Facebook ile Yahoo arasındaki patent anlaşmazlığı nihayet bir sonuca ulaştı. İki şirket tarafından ortaklaşa yapılan açıklamaya göre genişletilmiş stratejik ortaklık anlaşması yapıldı.

Bu stratejik ortaklık anlaşmasına göre taraflar reklam ortaklığı ve patent lisanslama konularında mutabakat sağladı. Öte yandan iki şirket arasındaki dağıtım planlarının kapsamı ve çerçevesi genişletildi. Ayrıca her iki şirket arasında sürmekte olan patent iddiaları konusunda da uzlaşma sağlandı.

Geçtiğimiz aylarda gündemi meşgul eden ikiliden Yahoo, geçen mart ayında Facebook’a karşı patent ihlal davası açmıştı. Facebook da buna misilleme olacak şekilde karşı dava açmış ve Yahoo’nun on adet patentini ihlal ettiğini ileri sürmüştü. Varılan uzlaşmayla birlikte iki şirket arasındaki tatsızlıklar hızlı sayılacak şekilde giderilmiş, hatta ötesine geçilerek stratejik ortaklık kurulmuş oldu. Hatırlayacak olursanız, bundan yıllar önce Yahoo Facebook’u satın almak için 1 milyar dolarlık bir teklif yapmış, ancak bu teklif reddedilmişti.

İlgili >> AllThingsD

İLGİLİ HABERLER