Teknoloji

Facebook ve Twitter şifreleme tartışmasında Apple’a destek verdi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

facebook ve twitter

Facebook ve Twitter, Apple ile FBI arasındaki şifreleme tartışmasında iPhone üreticisine destek veren teknoloji şirketlerinin arasına katıldı. Apple ile FBI arasındaki sürtüşme, FBI’ın San Bernardino katliamının zanlılarından birinin iPhone’una erişim için Apple’dan “arka kapı” türü bir araç istemesiyle başlamıştı. Daha öncesinde Google ve WhatsApp kurucusu ve CEO’su Jan Koum da Apple’ın yanında olduklarını belirten açıklamalar yayınlamışlardı.

Facebook’tan yapılan açıklamada, şirketlerin sistem güvenliğini zayıflatacak taleplere karşı mücadelenin agresif biçimde devam edeceği belirtildi. Açıklamanın tamamı ise şu ifadeleri barındırıyor: “Terörizmi lanetliyoruz ve terör mağdurlarıyla tam dayanışma içinde olduğumuzu belirtmek istiyoruz. Terörist eylemleri yücelten, öne çıkaran veya planlayan kişilerin bizim servislerimizde yeri yok. Yasal kurumların insanların emniyetini sağlamak için çok zorlu koşullar altında çalıştığının da farkındayız. Resmi kurumlardan yasal talepler aldığımızda bu talepleri yerine getireceğiz. Ancak şirketlerin sistem güvenliğini zayıflatabilecek taleplere karşı da sert biçimde mücadele etmeye devam edeceğiz. Kötü emsal teşkil edebilecek bu talepler, şirketlerin ürün güvenliğini artıracak önlemler almaktan alıkoyabilir.”

Twitter CEO’su Jack Dorsey ise kişisel hesabı üzerinden attığı bir tweet ile Apple’a olan desteğini ortaya koydu. Apple’ın internet sitesinde Tim Cook’un imzasıyla yayınlanan mektubun bağlantısını paylaşan Dorsey, “@tim_cook ve Apple’ın yanındayız (ve ona liderliği için teşekkür ediyoruz.)!” ifadelerini kullandı. Microsoft da Reform Government Surveillance tarafından hazırlanan mektubun altına imza atarak Apple’a olan desteğini biraz mahcup biçimde de olsa göstermişti.

İLGİLİ HABERLER