Teknoloji

Facebook ve Ray-Ban’in akıllı gözlüğü için son dakika sızıntısı

facebook ray-ban

Facebook ve Ray-Ban’in birlikte geliştirdiği akıllı gözlüğün resmi duyurusu bugün yapılacak. Tanıtıma sayılı saatler kala ünlü duyumcu Evan Blass, gözlüğe ait olduğunu belirttiği görselleri paylaştı. Gözlüğün Ray-Ban Stories adıyla tanıtılacağı ifade edilirken, görsellerde Facebook’a dair bir iz olmaması dikkat çekiyor.

Paylalılan görsellerde üç farklı çerçeve tasarımı görülüyor. Bu tasarımlar Wayfarer, Round ve Meteor adını taşıyor ve hepsi Ray-Ban’in klasik tasarımlarına benziyor. Gözlükleri standart güneş gözlüklerinden ayıran ise çerçevenin iki üst köşesine yerleştirilen kameralar oluyor. Sağ kenar çubuğundaki butonun da kamera operasyonu için kullanılacağı düşünülüyor.

Facebook CEO’su Mark Zuckerberg daha önce yaptığı bir açıklamada gözlüğün Ray-Ban’in klasik tasarımını yansıtacağını belirtmişti. Artırılmış gerçeklik desteği için ekran barındırmayan gözlüğün neler yapabileceği şu an için belirsizliğini koruyor. Ancak Mark Zuckerberg, gözlüğün Facebook’un daha gelişmiş bir artırılmış gerçeklik deneyimi sunma yolunda attığı ilk adımlardan biri olduğunu belirtmiş ve daha gelişmiş ürünlerin ipucunu vermişti.

Sızan görsellere bakıldığında Facebook’un Snapchat Spectacles’ın sunduğunun ötesinde bir deneyim yaşatmayacağını düşünülüyor. Bunun doğru olup olmadığını görmek için çok az daha sabretmek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER