Teknoloji

Facebook ve Instagram “Rahatsız Etme” özelliğini test ediyor

facebook ve instagram meta

facebook ve instagramFacebook için son zamanlar oldukça hareketli geçiyor. Şirket hem ana uygulaması hem de çatısı altındaki diğer platformlar için yeni özellikleri deniyor. Facebook ve Instagram için test edilen en son yenilik de “dijital huzur” programının bir parçası gibi görünüyor.

Test edilen yeni özellik kapsamında kullanıcılar Facebook’tan ve Instagram’dan gelen bildirimleri geçici bir süre için kapatabilecek. TechCrunch sitesi tarafından paylaşılan ekran görüntüsünde, kullanıcıların önünde sessize alma konusunda 30 dakikadan 1 güne kadar uzanan seçeneklerin bulunduğu görülüyor.

Facebook kullanıcıların önünde Rahatsız Etme özelliğinin yanında başka seçenekler de yer alacağa benziyor. Kullanıcıların aynı arayüz üzerinden ses ve titreşimleri kapatabileceği de anlaşılabiliyor. Her iki uygulamanın kodları da özelliğin varlığını doğrularken, testlerin kapsama alanının genişliği henüz bilinmiyor.

Facebook ve Instagram tarafından test edilen bu özellik, insanları sosyal ağları kullanmama konusunda teşvik ediyor. Dolayısıyla şirketin sıra dışı bir tercihte bulunduğunu söylemek çok yanlış olmayacaktır. Ancak Facebook’un son zamanlarda “dijital huzur” trendini yakalama konusundaki isteğini düşününce “Rahatsız Etme” özelliğini repertuara eklemesi şaşırtmıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER