Teknoloji

Facebook uzaya uydu gönderme planından vazgeçti

Facebook Android uygulamasının performans artışını Afrika seyahatine borçlu

facebook-logo-220614

Büyük teknoloji şirketlerinin çoğu servislerini insanlara ulaştırmak için internete ihtiyaç duyuyor. Geniş bant internet bağlantısının yetersiz olduğu bölgelerde ise hizmetlerin aktarımında ciddi bir sıkıntı yaşanıyor. Google’ı ikinci milyarlık kullanıcı dilimini çevrim içi yapmayı kendisi için öncelikli hedeflerden biri haline getirirken, Facebook da benzer bir motivasyon doğrultusunda hareket ediyor. Zira dünya çapında internete erişebilen insan sayısının artması, Facebook’a da gelirlerini artırma şansı sağlayacak.

Facebook, bu planı çerçevesinde özellikle Afrika kıtasındaki internet erişim oranını artırmak adına uzaya bir uydu yollama konusunda çeşitli çalışmalar içine girmişti. Söz konusu plan başlangıçta gizli tutulsa da, dışarıya sızmasına engel olunamamıştı.

Ancak Facebook cephesinden gelen son haberler, şirketin uzaya uydu gönderme planından vazgeçtiğini gösteriyor. Daha önce çıkan haberlerde Facebook’un proje için 1 milyar dolar kaynak ayırdığı iddia edilmişti. Uzaya uydu göndermeyi planlayan bir diğer teknoloji şirketi olan Google’ın da projesini iptal ettiği konuşuluyor.

Facebook ve Google’ın uydu projelerini rafa kaldırmasında yüksek maliyet endişesinin önemli rol oynadığı belirtiliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER