Teknoloji

Facebook Uzay Yolu’nun 50. yılını özel beğeni butonlarıyla kutluyor

facebook uzay yoluFacebook, bilimkurgu dünyasının kültlerinden Uzay Yolu’nun 50. yılını kendine özgü bir biçimde kutluyor. Sosyal paylaşım sitesi, beğeni butonlarını Uzay Yolu’ndan aldığı ilhamla özelleştirdi.

Facebook Messenger’ın pazarlama sorumlusu Lindsay Shepard, şirketin Uzay Yolu’nun 50. yaşını kutlamak adına farklı yollar aramaya bir süre önce başladığını belirtti. Bunun için profil fotoğraflarına özel çerçeve eklemek gibi daha önce uygulanan yöntemlerin de gündeme geldiğini söyleyen Shepard, sonunda çözümü başka bir özelliği uyarlamakta bulduklarını ifade etti. Söz konusu çözüm, beğeni butonlarını Uzay Yolu etkisiyle yeniden tasarlamak oldu.

Yeni butonlarda Spock ile özdeşleşen Vulcan selamı “muhteşem” butonunun yerini alıyor., Kaptan Kirk (Hahhaha), Spock (İnanılmaz), Geordi (Üzgün) ve bir Klingon (Kızgın) görülüyor.

Facebook Uzay Yolu butonlarını sadece ABD ve Kanada’da kullanıma sunacak

Ne yazık ki, Facebook’un yeni butonlarını sadece ABD ve Kanada’daki bazı Uzay Yolu hayranları tarafından kısa bir süre için kullanılabilecek.

Facebook, beğeni butonlarını geçtiğimiz şubat ayında kullanıma sunmuştu. Ancak şirket söz konusu butonlar üzerinde çeşitli deneyler yapma konusunda fazla zaman kaybetmemişti. Facebook, Anneler Günü’nü kutlamak için de özel bir çiçek butonu hazırlamıştı. Beğeni butonunu değiştirmek için uzun süre direnen Facebook, değişimin kapılarını açtıktan sonra özelliği Google’ın doodle’larına bir karşılığa dönüştürmüşe benziyor.

İLGİLİ HABERLER