Manşetler

Facebook uygulamaların uymak zorunda olduğu Open Graph kurallarında çeşitli değişiklikler yaptı

Uygulamalar Facebook’un hareket planında önemli bir yer tutuyor. App Center ve Open Graph gibi iki önemli ürünü kullanıma sunan şirket kullanıcıların daha fazla uygulama kullanmasını teşvik edici adımlar atıyor. Sosyal ağ devi kullanıcıların yararına olacak birtakım değişiklikler yapmayı ve böylelikle amacına ulaşma yolunda daha fazla ivme kazanmayı amaçlıyor.

İlk olarak Facebook, Open Graph tabanlı paylaşımların kullanıcıların haber kaynaklarında nasıl görüleceğini değiştiriyor. Şirketin araştırması görsel ve konum bilgisi barındıran paylaşımların en popüler ve dikkat çekici paylaşımlar olduğunu ortaya çıkardı. Sosyal ağın belirttiğine göre bu tarz paylaşımlar yüzde 70 daha fazla tıklanıyor. Bu nedenle Facebook da bu unsurları sunan uygulamalara diğerlerine göre daha ayrıcalıklı davranmaya başladı.

Bir diğer büyük değişiklik de özelleştirilmiş hareketlerle ilgili. Artık tüm uygulamalar Facebook tarafından onaylanmış dahili aksiyonları kullanmak zorunda. Geçmişte çeşitli uygulamaların kullanıcının duvarına, kullanıcının haberi bile olmadan otomatik paylaşımda bulunması nedeniyle bu karar alındı. Bu yeni değişiklikle birlikte otomatik olarak yayınlanan paylaşımlar kullanıcı beklentilerini yansıtacak şekilde gerçekleştirilecek.

Bu arada Facebook kullanıcıların sevmediği iki özelliği de kaldırıyor. Bunlardan bir tanesi kullanıcılardan fazla ayrıntı vermeden izin talebinde bulunan kimliği doğrulanmış gönderiler. İkinci özellik ise “Arkadaşının Duvarına Yaz” özelliği. Son zamanlarda gözlemlediğimiz, birçok kullanıcının duvarının bu özelliğin kötüye kullanılması neticesinde spam niteliğinde paylaşımlarla dolduğu yönündeydi. Ayrıca Facebook da bu yolla yapılan paylaşımların çoğu kullanıcı tarafından duvardan kaldırıldığını veya spam olarak işaretlendiğini saptamış. Sonuç olarak bu özelliğin kalkması birçok Facebook kullanıcısını bir hayli memnun edecektir.

Sonuç olarak Facebook yazılımcılarının tekrar uygulamalarının başına oturması ve Facebook’un getirdiği yeni kurallara uygun şekilde değişiklikler yapmaları gerekecek. Bunu yapmaları için önlerinde 90 gün gibi bir süre var. Aksi takdirde uygulamaları Facebook platformundan kaldırılacak.

İlgili >> Facebook Geliştiricileri

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER