Teknoloji

Facebook uygulama inceleme sürecini yeniden başlatıyor

facebook f8 2018 uygulama inceleme süreci

facebook f8 2018 uygulama inceleme süreciFacebook geliştiriciler için uygulama gözden geçirme sürecini yeniden açıyor. CEO Mark Zuckerberg, söz konusu gelişmeyi şirketin geleneksel geliştirici konferansında duyurdu. Böylelikle, yeni üçüncü taraf uygulamaların gözden geçirme sürecini geçmesi mümkün olacak.

“Şimdi, son birkaç aydır bir geliştirici olmanın kolay olmadığını biliyorum ve bunu izah etmek muhtemelen kelimeler yetersiz kalır. Ama sizi temin ederim ki, insanların bu platformu kötüye kullanmadığından emin olmak, böylece herkesin sevdiği şeyleri yapmayı devam ettirmek için çok sıkı biçimde çalışıyoruz,” dedi Zuckerberg, “Ve bugün, uygulama incelemelerini tekrar açtığımız haberini paylaştığım için mutluyum. Böylelikle hepiniz ilerlemeye devam edebilirsiniz.” şeklinde sözlerine eklemede bulundu.

Mart ayının sonunda, Cambridge Analytica veri gizlilik skandalının açığa çıkmasından iki hafta sonra, Facebook uygulama inceleme sürecini askıya aldığını açıklamıştı. Şirket yeni getirdiği değişiklikleri uygulamaya koymak adına bu araya ihtiyaç duyduğunu belirtmişti.

Söz konusu sürecin askıya alınması nedeniyle uygulama geliştiricileri yeni uygulamalarını veya sohbet robotlarını sosyal medya ağına ekleyemediler. Bu da bazı geliştiricilerin Facebook’a, işlerinin aksadığına yönelik şikayetlerini dile getirmesine neden oldu. Yine de, verilen ara Facebook’a şüpheli davranışta bulunan uygulamaları test etme fırsatı da sundu.

Duyuruda Facebook, uygulama inceleme sürecinin tekrar tam olarak ne zaman açılacağı belirtilmedi. The Verge sitesine konuyla ilgili olarak gönderilen açıklamada, aranın ne zaman biteceğine dair bir tarihin paylaşılmayacağı dile getirildi.

İLGİLİ HABERLER