Teknoloji

Facebook uygulama içi arama motorunu test ediyor

facebook-paylasim-arama-091214

Facebook mobil uygulaması içinde çalışacak bir arama motoru üzerinde çalışıyor. Birkaç iOS kullanıcısı fotoğraf, konum ve düşünce eklemek için konulmuş butonların hemen yanında “link ekle” şeklinde yeni bir seçenekle karşılaşıyor. Kullanıcılar link işlevi içinden anahtar kelimeyle arama yapabiliyor ve Facebook paylaşılacak haber makaleleri ile ilgili tavsiyeler de sunacak.

Facebook’ta akıllı telefonlar üzerinden bağlantı paylaşmak biraz zahmetli oluyor ve yeni süreçle birlikte bunun biraz daha basitleştirilmesi amaçlanıyor. TechCrunch bu güncellemenin Facebook’un yayıncıları içeriklerini doğrudan site içinden yayınlamalarına yönelik girişimlerinin bir parçası olabileceğini düşünüyor. İçerik barındırarak ve kullanıcılara kendi uygulaması içinde paylaşımda bulunma izni vererek Facebook, Facebook’tan ayrılmadan haber okumayı ve paylaşmayı kolaylaştırıyor.

Facebook birçok dijital haber kuruluşu için en önemli içerik dağıtım kanallarında bir tanesi ve kullanıcıların içerik paylaşması için kolaylık arttıkça, daha canlı ve geçerli bir içerik barındırıcısı olarak var olmak noktasında güçlenecektir. Google’ın tweet’leri arama sonuçlarına eklemesi veya arama sonuçları üzerinden doğrudan yemek siparişine imkan tanıması, bir arama motorunun neler yapabileceğine dair çıtayı daha da yükseltmişti.

Facebook’un arama motorunun her bir sorguya nasıl cevap vereceği açık olmasa da, TechCrunch’ın haberine göre kullanıcının en çok ziyaret ettiği ve en çok paylaştığı web siteleri ve haberlere göre bir ayarlama yapılacak. Bu yeniliğin tüm kullanıcılara ne zaman ulaşacağıysa şu an için bilinmiyor.

İLGİLİ HABERLER