Teknoloji

Facebook uygulama içinde gezinme deneyimini kişiselleştiriyor

facebook portal android teror

facebookFacebook mobil uygulamalarındaki gezinme deneyimini daha kişisel hâle getirmek için kolları sıvadı. Sosyal ağ, bu sayede daha sık kullanılan servisleri önceliklendirmeyi amaçlıyor.

iOS uygulamasında ekranın alt kısmında, Android’de ise ekranın üst kısmında yer alan navigasyon çubuğu, sosyal ağın bir ülkedeki tüm kullanıcılarına aynı ikonları gösteriyor. Örneğin, Türkiye’de yaşayan Facebook kullanıcıları mobil uygulamaların navigasyon çubuğunda Haber Kaynağı, arkadaşlar, Marketplace, bildirimler ve menü ikonlarını görüyor.

CNET’te yer alan habere göre, yeni yaklaşım çerçevesinde Haber Kaynağı, bildirimler ve menü ikonları navigasyon çubuğundaki yerlerini koruyacak. Ancak kalan alana, kullanıcıların en çok yararlandığı özelliklerin ikonu yerleştirilecek. Örneğin, profil sayfasında ve gruplarda çok zaman geçiren bir kullanıcı navigasyon çubuğunda profil ve gruplar ikonlarını görecek. Bu yeni kısayollar devreye girdiğinde sosyal ağ kullanıcılarına bildirim yoluyla haber verecek.

Facebook yenilenmiş navigasyon çubuğunda en sık kullanılan dört ila altı servisinin ikonlarını yerleştirecek. Navigasyon çubuğunda görülmeyen servislere ise yine menü ikonu üzerinden erişilebilecek.

Sosyal ağ yeni navigasyon çubuğunu önümüzdeki haftalardan itibaren tüm dünyadaki kullanıcılarıyla buluşturacak. Şirketin konuya ilişkin olarak ürün müdürlerinden Alexa Andrzejewski’nin imzasıyla CNET’e gönderdiği açıklamada şu ifadeler yer alıyor: “Navigasyon çubuğundaki kısayolların bir kişinin Facebook’u nasıl kullandığını yansıtmasını istiyoruz. Bunun için mobil uygulamalarımızdaki kısayolları kişiselleştirerek herkesin en sık kullandığı favori servisine ulaşmasını kolaylaştırmayı amaçlıyoruz.”

İLGİLİ HABERLER