Teknoloji

Facebook daha iyi yorumlar almak için frene basıyor

facebook veri sızıntısı avrupa birliği ürün geliştirme
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

İddiaya göre; Facebook, Frances Haugen isimli muhbirin itiraflarının ardından ürün geliştirme sürecini yavaşlatacak. The Wall Street Journal’ın haberinde şirketin “itibarlı yorumlar” duyabilmek için bu kararı aldığı belirtildi.

Facebook’un bazı mevcut ürünleri üzerinde çalışmayı da durdurduğu söyleniyor. Bu esnada bir grup şirket çalışanının da mevcut ürünlerin şirketin itibarına olan etkisini araştırdığı belirtiliyor. Facebook’un ürünlerin çocuklar üzerindeki etkisi ve şirkete getirebileceği eleştiriler üzerinde durduğu da söyleniyor.

Facebook CEO’su Mark Zuckerberg de konuyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: “Uzun vadede doğru olanı yapmaya çalışmaya devam edersek ve insanların hayatlarını iyileştirecek deneyimler sunarsak bunun topluluğumuz ve işimiz için iyi olacağına inanıyorum. Şirketteki liderlerimizden farklı alanlardaki işlerimizin derinine dalmalarını istedim. Önümüzdeki birkaç günde oraya ulaşmak için yaptığımız her şeyi görebileceksiniz.”

Eğer Facebook ürün geliştirme sürecini yavaşlattıysa, bunu Haugen’in açıklamalarının bir sonucu olarak değerlendirmek yanlış olmayacaktır. Facebook, Instagram Kids uygulamasıyla ilgili çalışmalarını bir süre önce durdurmuştu. Buna Instagram’ın gençleri kötü etkilediğini gösteren bir araştırmanın neden olduğu iddia edilse de, Facebook bu iddiayı kabul etmemişti.

İLGİLİ HABERLER