Teknoloji

Facebook ünlüler sayfalar markalar ve daha bir çok şey için İlgi Listeleri sunmaya başlıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Facebook, arkadaşları dışında sevdiği ünlülerin, ürünlerin,markaların, kısacası sevdiği her şeyi takip etmeyi isteyenlere yönelik yeniliklerine devam ediyor. Facebook’un bu seferki yeniliği İlgi Listeleri. Bu listeler sayesinde abonesi olduğunuz kişi ya da sayfaları alanlarına göre bir grup altında toplayıp, tek bir haber kaynağından takip edebiliyorsunuz. Bu listelere arkadaşlar da eklenebiliyor ancak Facebook’un önerisi bu listelerde arkadaşlardan ziyade ilgi duyulan şeylere yer verilmesi. Site, önceden hazırlanmış bazı listeleri kullanıcılarına önermeye başladı bile. Bu listeler arasında ”Sanat Eleştirmenleri”, ”Film Yıldızları”, ”Yazarlar” gibi başlıklar yer alıyor.

Facebook’un bu yeni hizmeti, Twitter’ın listeleri ile Google Plus’ın çemberlerinin bir karışımına benziyor. Tıpkı Twitter gibi, Facebook da kullanıcısına kendi hazırladığı listelerin yanı sıra başkaları tarafından hazırlanmış listeleri de takip etme imkanını sağlıyor. Ancak tıpkı Google Plus’taki gibi, birini listeye ekleyince o kişiyle arkadaş olmak yerine o kişiye veya sayfaya abone oluyorsunuz.

Peki bir sayfayı beğenmek ile o sayfaya abone olmak arasındaki fark nedir? Reklamlar. İki hafta önce düzenlenen Facebook Pazarlama Konferansı’nda şirket tarafından yapılan açıklamaya göre Facebook’taki bir sayfa ya da marka, kullanıcı tarafından beğenildiyse, o kişiye reklam sunabiliyor. Ancak bu İlgi Listeleri’ne eklenen sayfalara, abone olunduğu için kullanıcılar reklama maruz kalmaktan kurtulabilecekler. Dolayısıyla reklam sevmeyen, ancak sevdiği marka ya da kişileri takip etmek isteyenler de bu listeler aracılığıyla gelişmeleri takip edebilecekler.

İlgili – Facebook

İLGİLİ HABERLER