Eğlence

Facebook Unity ile masaüstü oyun platformu kuruyor

facebook unityFacebook, oyun motoru şirketi Unity ile güçlerini birleştiriyor. Sosyal paylaşım sitesi bu ortaklık çerçevesinde Unity oyunlarını kendi kullanıcılarına rahatlıkla ulaştırmayı amaçlıyor. Facebook Unity işbirliği çerçevesinde bir masaüstü oyun platformu kurmak için de hazırlık yapıyor. Geliştiricilerin aktarım aracının kapalı alfa test sürecine dahil olmak için 31 Ağustosa kadar başvuru yapmaları gerekiyor. Söz konusu araç, doğrudan Unity Editor’a entegre edilecek.

TechCrunch sitesinde yer alan habere göre, masaüstü platformu “Facebook Games Arcade” adını taşıyan indirilebilir bir uygulamanın üstüne inşa edildi. Söz konusu uygulamanın beta testleri de bu yıl içinde başlamıştı. Windows dışındaki işletim sistemleri üzerinden de erişilebilen platform, hem geleneksel Facebook oyunlarını hem de daha zorlu oyunları destekleyecek. Unity motoru oyun gelişim sürecinde sıklıkla kullanıldığı için Facebook’un platformunun erişim alanının geniş olması bekleniyor.

Facebook Unity işbirliğine dair detaylar halen sınırlı

Facebook’un Unity ile birlikte geliştireceği platformun ne zaman hazır hâle geleceği henüz bilinmiyor. Ancak mevcut detaylar, platformun Steam veya GOG gibi masaüstü oyun kataloglarına rakip olabileceğini gösteriyor. Ancak bu platformun daha gündelik bir oyun deneyimine ön ayak olması bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER