Teknoloji

Facebook emoji standartlarının belirlenmesinde söz sahibi olacak

sony-emoji-230715

İnternetin en önemli standart belirleme gruplarından biri, yeni bir üye kazandı. Facebook, karakter kodlaması için standartlar oluşturan Unicode Consortium’un üyeleri arasına katıldı.

Emojiler için gerekli standartları oluşturmasıyla tanınan Unicode Consortium, aynı karakterlerin farklı işletim sistemlerinde kullanılabilmesinin önünü açıyor. Grubun Facebook dışındaki tam üyeleri arasında Adobe, Apple, Google, Microsoft ve Yahoo gibi şirketler bulunuyor.

Unicode Consortium’a üyeliğin yıllık maliyeti 18 bin dolar. Söz konusu miktarı yatıran şirketler, grubun teknik komitelerinde ve yönetim birimlerinde oy hakkına sahip oluyor. Unicode Consortium tarafından yapılan açıklamada Facebook’un Unicode projelerine yapacağı katkıların dört gözle beklendiği belirtilirken, sosyal paylaşım sitesine sunacağı maddi destekten dolayı da şimdiden teşekkür edildi.

Facebook’un Unicode Consortium’a katılması, her iki tarafın çalışmalarına da kısa vadede bir etki yapmayacak olsa da, Facebook’un web standartlarını belirleme konusunda önemli güç odaklarından biri haline geldiğini göstermesi açısından önem taşıyor. Gruba üyeliğin kısıtlı olması nedeniyle Facebook’un tam üyelik kazanması daha büyük bir önem arz ediyor. Popüler mobil klavye uygulaması SwiftKey’in Unicode Consortium’da “oy hakkı bulunmayan üye” statüsünde olması, grubun üyelik konusunda ne kadar titiz davrandığını ortaya koyuyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER