Teknoloji

Facebook ücretsiz internet servisini ABD’ye de taşımayı istiyor

facebook ucretsiz internetFacebook ücretsiz internet servisini sunduğu ülkeler arasına ABD’yi de eklemeyi istiyor. “Free Basics” adını taşıyan servis, mobil operatörlerle yapılan anlaşmalar çerçevesinde kırsal veya düşük gelirli bölgelerde yaşayanlara kısıtlı internet erişimi imkanı sağlıyor. Servis, Facebook’un sunduğu uygulama ve hizmetleri diğer hizmetlerin önüne çıkarıyor. Free Basics, bundan bir süre önce Facebook’a haksız avantaj sağladığı gerekçesiyle Hindistan’da yasaklanmıştı. Şirket, Mısır’da da benzer problemler yaşamıştı.

The Washington Post’un haberine göre, Facebook şu sıralarda başka ülkelerde yaşadığı problemlerin tekrarlanmaması adına ABD’li resmi yetkililerle görüşmeler yürütüyor. ABD’de AT&T ve T-Mobile gibi mobil operatörler bir süredir benzer ücretsiz programlar uyguluyor. Söz konusu programlar çerçevesinde belli müzik, video ve internet servisleri için ücretsiz veri sağlanıyor.

Facebook ücretsiz internet servisiyle ABD’de ne sunacak bilinmiyor

Facebook’un Free Basics’i ABD’de hayata geçirme konusunda ne kadar mesafe katettiği tam olarak bilinmiyor. Servisin ülkedeki kullanıcılara neler sunacağı da belirsizliğini koruyor. The Washington Post’un haberine göre, Facebook proje için AT&T ve T-Mobile gibi büyük operatörler yerine küçük operatörlerle işbirliğine gitmeyi tercih ediyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER