Teknoloji

Facebook ve Twitter’a erişimde sıkıntı yaşanıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Facebook ve Twitter erişiminde sıkıntı yaşanıyor

Türkiye’nin içinde bulunduğu durumun yansımalarını ilk olarak Facebook ve Twitter gibi sosyal medya servislerine erişimde görüyoruz. Bu hafta başında Suruç’ta meydana gelen üzücü olayın ardından çarşamba günü Twitter’a mahkeme kararıyla erişim engeli gelmiş, daha sonra erişim engeli kararına konu olan içeriklerin Twitter’dan kaldırılmasıyla birlikte sosyal medya sitesine erişim engeli kaldırılmıştı.

Ne var ki, kullanıcılar dün geceden beri Twitter’a ve hatta Facebook’a erişimde sıkıntılar yaşıyor. Ayrıca Google ve Instagram’da da çeşitli erişim problemlerinin yaşandığı söyleniyor. Sorunun herhangi bir mahkeme kararından çok internet erişiminin yavaşlatılmasından kaynaklandığı düşünülüyor.

Avea, Turkcell ve Vodafone’un 3G bağlantıları üzerinden Facebook ve Twitter uygulamalarına giriş yaptığımızda içeriklerin çok geç yüklendiğine tanık oluyoruz. Instagram’da ise şu anda bir sıkıntı görünmüyor. Turkcell Superonline fiber internet bağlantısı üzerinden de benzer durumun gözlendiğini söyleyebiliriz.

Facebook ve Twitter için VPN ile bağlantı kurmak en uygun çözüm

VPN ile bağlantı kurmak şu anda Twitter ve Facebook gibi sosyal ağ servislerine erişim için en uygun çözüm gibi görünüyor.

Aslında sorun gece ve sabah saatlerine göre daha az etki ediyor gibi görünüyor, ancak günün ilerleyen saatlerinde ne olur, bilinemez.

Bu arada internet bağlantısının yavaşlığının etkilerini diğer web sitelerine erişimde de görmek mümkün oluyor. Hatta Teknoblog’a erişimde de yavaşlıktan etkileniyor olabilirsiniz.

Yeni gelişmelerle birlikte bu haberi belirli aralıklarla güncelleyeceğiz.

İLGİLİ HABERLER