Teknoloji

Facebook TV için bir video sohbet kamerası geliştiriyor

facebook tv
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Facebook geçtiğimiz hafta Portal ve Portal+ isimli akıllı ekranlarını tanıtmıştı. Portal serisi, şirketin video sohbeti evlerin merkezine yerleştirmek için attığı adımların öncüsü olacak gibi görünüyor. Cheddar’da yer alan habere göre, Facebook TV için bir video sohbet kamerası üstünde çalışıyor.

Söz konusu cihazın şirket içinde “Ripley” kod adıyla anıldığı belirtilirken, 2019’un ilkbaharında satışa sunulmasının planlandığı ifade edildi. Facebook cephesi ise şimdilik bu haberle ilgili yorum yapmadı.

TV’ye monte edilebilecek bu kameranın fiyat etiketinde yazacak rakam, çok yüksek olmayabilir. Portal akıllı bir ürün olsa da, 199 dolarlık fiyat etiketinde en büyük payı ekranı alıyor. Günümüzde pek çok kişinin salonunda büyük ekranlı bir televizyonu bulunuyor. Bu nedenle TV’ye eklenecek küçük bir aksesuarın tercih edilmesi çok mantıksız görünmüyor. Daha öncesinde Logitech gibi şirketler de Skype için benzer çözümler geliştirmişti. Bu nedenle Ripley’in orijinal bir konsept olduğunu söylemek pek mümkün değil.

Facebook TV kamerasıyla donanım portföyünü genişletme çalışmalarında daha hızlı verim alabilir

Facebook TV için bir video sohbet kamerası geliştirerek donanım portföyünü Oculus‘un ötesine taşıma hedefi konusunda önemli bir sıçrama yapabilir. Şirketin Building 8 isimli birimi tarafından geliştirilen “beyin arayüzü cihazı” gibi diğer konseptlerin gerçeğe dönüşmesi ise biraz zaman alacağa benziyor.

İLGİLİ HABERLER