Teknoloji

Facebook Trending bölümünü önümüzdeki hafta kaldırıyor

facebook trendingFacebook Trending adını taşıyan ve gündemdeki haberleri gösteren bölümünü önümüzdeki hafta itibarıyla kaldıracağını açıkladı. Yurt dışında Haber Kaynağının sağ tarafında gösterilen bölüme haberlerin seçilme yöntemi, uzun süre boyunca sert biçimde eleştirilmişti. Platform üzerinden paylaşılan haberlerin güvenilirliği de Facebook’un tepki çekmesine yol açmıştı.

Trending kutusu önümüzdeki hafta itibarıyla Facebook kullanıcılarının ana sayfalarında görünmeyecek. Facebook’tan yapılan açıklamada kutunun bugüne kadar beş ülkede kullanımda olduğu ve haber kaynaklarına trafik çekme konusundaki payının yüzde 1.5’in altında olduğu belirtildi.

Şirket hâli hazırda Trending kutusunun yerini alacak alternatif haber iletim yolları üzerinde de çalışıyor. Flaş haber etiketleri ve yerel haberlerin gösterildiği özel bir bölüm söz konusu alternatifler arasında yer alıyor.

Trending kutusuna dair tepkiler 2016’da Gizmodo tarafından yayınlanan bir haberin ardından başlamıştı. Söz konusu haberde, başlıkları derleyen ekipte görev yapan eski bir Facebook editörü, muhafazakar eğilimli haberleri özellikle geri çektiklerini belirtmişti. Daha sonrasında Facebook’un muhafazakar propagandanın en önemli kulvarlarından biri hâline gelmesi bu iddianın etkisini düşürse de, aradan geçen sürede Facebook editör ekibini işten çıkarmıştı.

Facebook Trending bölümünün sonlandırılmasının haber eksenli farklı ürünlerin yolunu açacağına inanıyor. Bu da sosyal ağın başka planlarının olduğunu somut biçimde gözler önüne seriyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER