Teknoloji

Facebook Timeline: Zaman Tüneline giriş var çıkış yok

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Facebook’un Timeline, yani Zaman Tüneli özelliği bu haftanın ortalarında tüm Facebook kullanıcıları için faaliyete geçti. Hem masaüstü web versiyonunda hem de mobil web ve Android versiyonlarında Zaman Tünelinde gezinmek mümkün. Gözlemlerimiz Facebook’un Zaman Tüneli özelliğinin her kullanıcının hoşuna gitmediğini, geriye dönüş için Google’da araştırmalar yapıldığının gösteriyor. Ne var ki, Zaman Tüneline girildikten sonra ne yazık ki çıkış yok.

Zaman Tüneli ilk sunulduğunda bu özelliği test eden yazılımcılar ve değişikliklere erken ayak uydurmayı sevenler bu özelliği kapatıp açma imkânına sahipti. Ancak özelliğin herkesin kullanımına sunulmasıyla birlikte söz konusu açma kapama opsiyonu da kayboldu. Zaman Tüneline geçen kullanıcıların önümüzdeki 7 gün boyunca içeriklerini gözden geçirme; Zaman Tüneli sayfasında yer alan detayları, fotoğrafları, beğenileri, ilgi alanlarını ve videoları kontrol etme fırsatı bulunuyor. Bu 7 günlük süreden sonra, eğer siz hâla yayınlamadıysanız, Zaman Tüneli sayfası otomatik olarak aktif hâle gelecek. Zaten Facebook da Zaman Tüneli’ne geçiş yapmayan kullanıcıların da otomatik olarak bu sisteme geçirileceğini doğruladı.

Facebook’un yardım sayfalarında da Zaman Tünelini kapatmak ile ilgili bir ipucu yer almıyor. Değişimle ilgili olarak aslında sadece Facebook Timeline sayfasını yanlışlıkla bir iş sayfasına dönüştürenler için geri döndürme desteği sunuluyor. Facebook’un belirttiği gibi, markaların ve kuruluşların Zaman Tüneli işlevini kullanmalarına izin verilmiyor.

İlgili – SlashGear

İLGİLİ HABERLER