Manşetler

Facebook Timeline nasıl etkinleştirilir?

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Facebook’un dün başlayan f8 geliştirici konferansında tanıttığı en dikkat çekici yeniliklerden bir tanesi de Timeline özelliği oldu. Kullanıcılara sunulan yepyeni bir profil sayfasıyla birlikte gelecek olan Timeline sayesinde profil sayfası kullanıcıların Facebook üzerindeki hayat hikayesini yansıtır hâle gelecek. Timeline sayesinde Facebook’a ilk giriş yaptığınız günlerdeki paylaşımlarınıza ve aktivitelerinize bile kolaylıkla ulaşabileceksiniz.

Facebook Timeline özelliği şu anda sadece geliştiriciler tarafından kullanılabiliyor. Genel kullanıcı kitlesine açılması ise önümüzdeki haftalarda gerçekleşecek. Ancak sabırsızsanız ve Timeline deneyimini bir an önce yaşamak istiyorsanız, aşağıdaki adımları takip ederek Timeline’ı profilinizde kullanmaya başlayabilirsiniz. Başlamadan önce Facebook kullanım dilinizin İngilizce olarak ayarlanmış olmasını tavsiye ederiz, bu şekilde sorun yaşama ihtimâliniz de ortadan kalkacaktır. Ayrıca bu yolla geçiş yapacağınız Timeline profili sadece siz ve diğer geliştirici sıfatına sahip hesaplar tarafından görüntülenebilir. Normal bir Facebook kullanıcısı şu anda mevcut olan profil sayfanızı görmeye devam edecektir.

  1. Öncelikle http://www.facebook.com/developer adresine gidip, geliştirici hesabını etkinleştirin.
  2. “Create New App” düğmesine tıklayın.
  3. Yeni uygulamanız için bir isim ve isim alanı belirleyin. Başka uygulamaların bilgileriyle çakışmadıktan sonra dilediğiniz ismi verebilirsiniz. Bu alanların altında yer alan kutucuğu işaretleyip Continue butonuna tıkladıktan sonra karşınıza çıkan sayfada sizin gerçek olup olmadığınız sorgulayacak bir pencere gelecektir.

    Resimde gördüğünüz karakterleri hemen altında yer alan kutucuğa girerek devam edin. Bazı durumlarda sizden hesabınızı doğrulamanız istenebilir. Doğrulama işlemi cep telefonu veya kredi kartı numarası üzerinden yapılıyor. Tavsiyemiz cep telefonu üzerinden doğrulama işlemini seçmeniz. Cep telefonu numaranızı gönderdikten sonra telefonunuza bir SMS gelecek. Bu SMS’i gönder butonuna tıkladıktan sonra karşınıza çıkan sayfadaki kutucuğa girin ve onaylayın. Doğrulama işlemi de böylelikle tamamlanmış olacaktır.

  4. Bir önceki adımı geçtikten sonra karşınıza çıkacak sayfada sol sütunda yer alan Open Graph bağlantısına tıklayın.
  5. Açılan sayfada “People can…” ile başlayan ve kutucuklarla devam eden alanı istediğiniz şekilde doldurabilirsiniz. Eğer işler düzgün olsun derseniz ilk kutucuğa “watch, read veya review” kelimelerinden birini, ikinci kutucuğa da bu fiillere karşılık gelecek şekilde “TV episode, book veya website” seçiminde bulunabilirsiniz. Sonrasında Get Started butonuna tıklayın.
  6. Bir sonraki sayfada hiçbir şeye dokunmayın, sadece sayfanın en altına inin ve “Save Changes and Next” düğmesine tıklayın. Aynı şekilde bir sonraki adımda karşınıza çıkacak sayfada da en alta inin ve “Save and Finish” butonuna tıklayın.
  7. Karşınıza aşağıdaki sayfa gelecektir. Bu noktada birkaç dakika bekleyip başka bir işle uğraşın.
  8. Facebook ana sayfanıza geri döndüğünüzde, sayfanın tepesinde yukarıdaki gibi bir bildirimle karşılaşacaksınız. Get It Now düğmesine tıklayın ve Timeline ile tanışın.
  9. İşte karşınızda yeni profil sayfanız ve zaman çizginiz. Sayfanın üstünde yer alan Publish Now butonuna tıkladığınızda Timeline sayfanız yayına başlayacaktır. Ya da 29 Eylül 2011 tarihine kadar bekleyin, o tarihte kendiliğinden aktif hâle gelecektir.

    Eğer Timeline sayfasına başka bir bilgisayardan erişmek isterseniz, söz konusu geliştiricilere özel versiyonun adresi aşağıdaki gibi:

    http://www.facebook.com/[kullanıcı_adınız]?sk=timeline

    [kullanıcı_adınız] kısmını kendinize göre ayarlamayı unutmayın.

İLGİLİ HABERLER