Eğlence

Facebook tık avcılığı peşindeki paylaşımlara karşı harekete geçiyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

facebook tik avciligi“Gerçek iletişim”i desteklemek ve öne çıkarmak isteyen Facebook, bu doğrultuda adımlar atmaya devam ediyor. Sosyal paylaşım sitesi, bu girişimler doğrultusunda kullanıcıları yanıltarak tık almaya çalışan paylaşımlara karşı da harekete geçiyor. Facebook tık avcılığı için resimleri üzerinde bir oynatma butonuyla video gibi gösteren paylaşımları Haber Kaynağı’nda alt sıralara itecek.

Resimlerin üzerinde video oynatma ikonu gören kullanıcılar, video izlemek amacıyla ikona tıkladıklarında istemedikleri bir web sayfasına yönlendiriliyordu. Bu yöntemin uygulanmasından hoşnut olmayan sosyal paylaşım sitesi, yeni yaklaşımıyla platformundaki bilgi bütünlüğünü korumayı amaçlıyor.

Facebook tık avcılığı dışında başka sorunlarla da mücadele ediyor

Facebook bir süredir nefret söylemi ve yalan haberlerle mücadele ediyor. Tacizle mücadele için şirket içinde açtığı bir forumu kapatan sosyal ağ, sahte reklamlarla mücadele için de yapay zekâdan yararlanıyor.

Yalan olması muhtemel haber paylaşımlarının altına ekstra bilgiler eklemeye başlayan şirket, video korsanlığıyla mücadele için de bir girişimin teknolojisini satın almıştı. Bunlara ek olarak; bağlantı ön izlemelerini devre dışı bırakan Facebook, yalan haberlerin ayırt edilebilmesi için eğitim amaçlı rehberler de yayınlamıştı.

İLGİLİ HABERLER