Teknoloji

Facebook e-ticaret sitesi TheFind’ı satın aldı

thefind-logo-160315

Facebook, e-ticaret arama sitesi TheFind’ı bünyesine kattı. TheFind tarafından gerçekleştirilen açıklamada dokuz yıllık sıkı bir çalışmanın ardından Facebook ile birlikte TheFind için yeni bir dönemin başlayacağı ifade edildi.

TheFind temel olarak çevrim içi veya fiziksel mağazalarda bir ürünün olup olmadığını kontrol etmek için kullanılıyor. Site kontrol sürecinde çok sayıda farklı platformdan veri çekiyor. TheFind aracılığıyla indirim kuponları da elde edilebiliyor. Buna ek olarak, site kullanıcılara aradıkları ürünü yakınlarında fiziksel olarak görebilecekleri mağazaların konumunu da harita üzerinde gösteriyor.

San Jose Mercury News gazetesine konuşan bir Facebook sözcüsünün açıklamaları ise sosyal paylaşım sitesinin TheFind’ı satın almasındaki temel odak noktasının e-ticaretten ziyade reklamlar olduğunu ortaya koyuyor. TheFind ekibi Facebook bünyesinde kullanıcılara hedef kitlesi belirlenmiş reklamlar ulaştırmak için çalışacak.

Facebook’un TheFind için ne kadar ödediği bilinmiyor. TheFind’ın web sitesi ise önümüzdeki haftalarda yayınına son verecek ve ekibin Facebook’a geçiş süreci tamamlanacak. Facebook, TheFind’ı bünyesine katarak reklamcıların dikkatini çekme konusunda önemli bir koz daha elde etmiş oldu.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER