Teknoloji

Facebook teknoloji şefliğine tecrübeli yöneticisini getiriyor

facebook veri sızıntısı avrupa birliği ürün geliştirme

Facebook donanım pazarında uzun soluklu bir oyuncu olmayı amaçlıyor. Şirketin donanım biriminin başındaki Andrew Bosworth’ü teknoloji şefliğine atanması, bu konudaki ciddiyetini gözler önüne seriyor. Bosworth görevi gelecek yıl Mike Schroepfer’den devralacak.

Bosworth, yeni görevinde Facebook’un Reality Labs isimli donanım grubunu yönetecek. Buna ek olarak, Facebook’un geniş ölçekli yazılım mühendisliği organizasyonu ve yapay zekâ çalışmaları da Bosworth’ün sorumluluğunda olacak. “Boz” takma adıyla da bilinen tecrübeli yönetici, doğrudan CEO Mark Zuckerberg’e bağlı çalışacak.

Facebook’un son kullanıcıya ulaşan teknolojik ürünler pazarında hâlâ yeni bir isim olduğu söylenebilir. Şirketin adının geçmişte büyük gizlilik skandallarına karışması, insanların Facebook’un çıkarttığı ürünlere şüpheyle yaklaşmasına neden oluyor. Yine de, Facebook’un Bosworth’ün kaptanlığında donanım çalışmalarında vites artırdığı rahatlıkla söylenebilir. Reality Labs ekibinin çalışan sayısı 10 bini geçmiş durumda.

Mark Zuckerberg, yeni yapılanmayla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: “Boz, yeni teknoloji şefimiz olarak Reality Labs’i yönetmeye devam edecek. Artırılmış ve sanal gerçeklik çalışmaları da onun sorumluluğunda olacak. Bu geçiş döneminde başka gruplar da Boz’un takımına katılacak. Bütün bunlar bizim ‘metaverse’ inşasına yardım hedefimizde önemli yere sahip. Boz’un yönetiminde bu çalışmanın izleyeceği seyir konusunda heyecanlıyım.”

Andrew Bosworth

2013’ten bu yana Facebook’un teknoloji şefi olan Schroepfer ise şirkete derin bir şekilde bağlı kalmayı sürdüreceğini ve teknik yeteneklerin işe alımı gibi konularda çalışmaya devam edeceğini belirtti. Schroepfer, görevi bırakmasıyla birlikte ailesine ve kişisel hayırseverlik faaliyetlerine daha fazla zaman ayırabileceğini de dile getirdi. Tecrübeli yöneticinin istifasını bu haftanın başında şirkete bildirdiği belirtildi.

Facebook’un mevcut donanım ürünleri arasında Oculus Quest sanal gerçeklik başlığı, Portal serisi akıllı ekranlar ve Ray-Ban ile birlikte hazırlanan kameralı akıllı gözlük Facebook Stories yer alıyor. Şirketin çıkarılabilir ekranlı ve çift kameralı bir akıllı saat üzerinde çalıştığına dair haberler de bir süre önce gündeme gelmişti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER