Teknoloji

Medium’un oluşumuna katkıda bulunan tasarımcılar Facebook’a katıldı

medium-100314

Facebook, minimalist blog platformu Medium’un gelişim sürecinde önemli rol oynayan bazı arayüz tasarımcılarını bünyesine dahil etti. Teehan+Lax şirketinden Facebook’a katılan tasarımcıların, Medium’un tasarımının, arayüzünün ve markalamasının oluşumunda önemli bir rol üstlendiği belirtildi. Medium’un tasarımının gördüğü büyük ilgi göz önüne alınınca söz konusu transferlerin Facebook için ne denli önemli olduğu anlaşılıyor.

Konu tasarımdan açıldığında Facebook’un oldukça karışık bir geçmişi olduğu görülüyor. Şirket geçmişte tasarım bakımından oldukça etkileyici ve cömert ürünler hazırlasa da; yeni özellikler, reklamlar ve ek bilgiler bu etkinin kısa sürede yok olmasına neden olmuştu. Facebook’un düşük etkileşim nedeniyle son derece güzel tasarımları da çöpe gönderdiği biliniyor. Sosyal ağın tasarım ve kullanım arasında bir denge kurmakta ne kadar zorlandığı göz önüne alınınca yeni tasarımcıların Facebook için ne kadar önemli olduğu daha iyi anlaşılıyor.

Teehan+Lax’in kaç çalışanının Facebook bünyesine katılacağı konusunda bir açıklama gelmese de, şirketin önemli isimleri Facebook’a katıldığı için Teehan+Lax’in faaliyetleri de sona erdirildi.

İLGİLİ HABERLER