Teknoloji

Facebook Tarihte Bugün tarzı aylık ve mevsimlik özetler sunuyor

Facebook Tarihte Bugün adını taşıyan özelliğiyle kullanıcılarının uzun yıllar öncesine ait anılarını yeniden canlandırıyor. Sosyal paylaşım sitesi, bu özelliğin kapsamını aylık ve mevsimlik değerlendirmelerle genişletiyor.

Facebook bundan böyle her ayın sonunda geride kalan 30 günün fotoğraf ve paylaşımlardan oluşan bir özetini çıkaracak. Mevsimlerin bitişinde ise bu özet mevsim geneline yayılacak. Örneğin, yaz mevsimi sona erdiğinde Facebook kullanıcılara yazı nasıl geçirdiklerini paylaştıkları fotoğraflar ve yaptıkları paylaşımlarla hatırlatacak. Yılbaşında yıl geneli için bu tarz bir özet çıkaran Facebook’un aylık ve mevsimlik özetler sunmasının temelinde ise kullanıcıları daha fazla fotoğraf paylaşmaya teşvik etme isteği yatıyor.

Facebook kullanıcılara kaç arkadaş ekledikleri veya bugüne kadar kaç beğeni aldıkları gibi bilgileri de gösterecek. Bu tarz bilgileri daha fazla paylaşacağını ve bu bilgileri kullanıcılar tarafından paylaşıma da uygun hâle getireceğini açıklayan sosyal paylaşım sitesi, böylelikle Haber Kaynaklarını zenginleştirmeyi amaçlıyor.

Facebook Tarihte Bugün özelliğinde kötü anılardan kurtulmayı kolaylaştırıyor

Sosyal paylaşım sitesi, Tarihte Bugün özelliğinde kötü anılardan kurtulmayı da kolaylaştırıyor. Kullanıcılar bundan böyle karşılarına çıkan bir anıyı “kötü” olarak işaretleyebilecek. Bu sayede söz konusu anı gelecekte bir daha göz önüne çıkarılmayacak. Bunun için hâli hazırda algoritmalardan yardım alan sosyal paylaşım sitesi, doğrudan geri bildirim alarak daha kökten bir çözüm sunmayı amaçlıyor.

İLGİLİ HABERLER