Teknoloji

Facebook TagTile’ı da satın aldı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Görünüşe göre, Instagram’ı 1 milyar dolar karşılığında satın almak Facebook’un hızını kesmişe benzemiyor. Söz konusu işlemin şirketin kaynakları açısından pek sıkıntı yaratmayacağı herkesin ortak fikriydi ancak satın almalara devam edilip edilmeyeceği konusu muallakta kalmıştı. Facebook, TagTile’ı da satın alarak şu aşamada kolay durmaya pek niyetinin olmadığını açıkça gösterdi.

Mobil ödemeleri mümkün olduğunca kolay hale getirmeyi hedefleyen bir uygulama olan TagTile’ın, Facebook’un henüz kullanıma sunduğu fırsat servisi olan Teklifler için satın alındığı tahmin ediliyor. İşlemin hangi bedel karşılığında gerçekleştiğine dair ise henüz iki taraftan da bir açıklama gelmiş değil ancak tahminler bu bedelin pek düşük olmadığı yönünde.

TagTile tarafından yapılan açıklamada şirketin tüm varlıklarının Facebook tarafından satın alınması sürecinin devam ettiği belirtildi. Söz konusu varlıklar içinde satıcılara bedava verilerek, müşterilerin akıllı telefonlarını dokundurarak ödeme yapmasını sağlayan cihaz da bulunuyor. Bu teknolojinin Facebook’un Teklifler servisinin başarılı olması adına önemli bir rol oynayacağına kesin gözüyle bakabiliriz. Halihazırda Facebook’un Teklifler servisi diğer fırsat hizmetleri ile aynı metodu kullanıyor.

Facebook’un mevcut sıcak para miktarının 5 milyar dolar civarında olduğu ve dolayısıyla da şirketin büyük ölçekli satın almalara ara vereceği düşünülüyor. Ancak, Facebook Teklifler servisinin yakın zamanda daha geniş kapsama yayılması, Instagram’ın değerinin nakti olarak karşılığının alınmaya başlanması ve en önemlisi halka arz ile kasaya girecek nakit miktarı göz önünde bulundurulduğunda şirketin durması için pek de bir sebep gözükmüyor.

İlgili – Tagtile

İLGİLİ HABERLER