Teknoloji

Facebook taciz ile mücadele için hazırladığı yeni araçları tanıttı

facebook tacizFacebook taciz ile mücadele amacıyla geliştirdiği yeni araçları duyurdu. Söz konusu araçlar hem Facebook’un ana sitesinde hem de Facebook Messenger’da kullanılabilecek. Şirketten yapılan açıklamada, söz konusu araçların hazırlanmasında hem kişilerden hem de tacizle mücadele eden organizasyonlardan fikir alındığı belirtildi. Facebook, kadınları ve gazetecileri çevrimiçi ortamda sıklıkla tacizle karşılaşan gruplara örnek olarak gösterdi.

Facebook ilk iş olarak sahte hesapların oluşturulmasını engellemek adına güvenlik önlemlerini sıkılaştırıyor. Şirket bunun için aralarında IP adreslerinin de bulunduğu farklı sinyalleri takip edecek. Böylelikle daha önce taciz nedeniyle engellenen kişilerin yeniden rahatsızlık vermesinin önüne geçilmesi amaçlanıyor. Söz konusu önlem sayesinde engellenen bir kişinin yeni bir hesapla tacizi sürdürme ihtimali tamamen ortadan kaldırılacak.

Facebook aynı zamanda bir tür “görmezden gelme” özelliğini kullanıma sunacak. Bu özellik, bir sohbeti karşı tarafın haberi olmadan sessize almayı mümkün hâle getirecek. Taciz edilen kişiler için tacizcinin mesajlarını görmek gelecekte oluşabilecek risk ve tehlikelerin önlenmesi açısından önem taşıyor. Ancak tacizcinin gönderdiği mesajların altında “okundu” ibaresi görmesi de başka tehlikeleri beraberinde getiriyor. Facebook bu tehlikeyi bertaraf etmek adına sohbetleri “görmezden gelmeyi” mümkün kılacak. Bu şekilde işaretlenen sohbetler “Filtrelenmiş Mesajlar” başlığı altına taşınacak. Böylelikle mesajlar, karşı tarafa “okundu” bilgisi gitmeden okunabilecek.

Facebook taciz ile mücadele araçlarıyla kullanıcılarını güvende hissettirmek istiyor

Facebook taciz ile mücadele için kullanıma sunduğu yeni araçlarla kullanıcıların kendilerini daha güvenli hissetmesini istiyor. Sosyal paylaşım sitesi, daha önce de bu konuda önlemler alsa da, hesabı kapatılan veya engellenen kullanıcıların geri dönüşünü engelleme konusunda sıkıntı yaşamıştı.

İLGİLİ HABERLER