Teknoloji

Facebook Stories: Kullanıcıların Zaman Tünelinden unutulmaz anları özel bir sitede toplanıyor

Facebook üyelerinin dergi tarzında ve belli bir konuya odaklanmış, tabii ki gerçek olan hikayelerini oluşturup bunları infografik tadında yayınlama şansı suann bir site açtı. Facebook Stories ya da Türkçe mealiyle Facebook Hikayeler adını taşıyan bu site “Hatırlamak” teması ve sosyal ağın kendi çalışanları tarafından eklenmiş zaman tüneli içerikleriyle açıldı. İlk gün çalışanlar katkıda bulunmuş olsa da bundan sonra her bir kullanıcı kendi hikayesini buradan paylaşabilecek.

Ne var ki, Facebook Stories üzerinden yaratılan her bir hikaye web sitesi üzerinden sergilenir olmayacak. Facebook en iyi hikayeleri seçip bunları sitenin ana sayfasında listeleyecek. Daha sonra ay sonuna gelindiğinde geçen ayın içeriklerinden oluşan özet şeklinde bir infografik yayınlanacak. Facebook başlangıç için “Zaman Tünellerinden En Unutulmaz Anlar” başlığını seçti.

Öte yandan Facebook Stoires içinde çeşitli unsurlar bulunuyor, bunlar ayın konusuyla da yakından bağlantılı. Örneğin Bookshelf adı verilen bölüm kullanıcılara okumaları tavsiye edilen ve tabii ki konuyla ilgili kitapların listesini barıdnıracak. Playlist ise Spotify servisinden seçilmiş ve farklı türlerdeki şarkılardan oluşturulan bir liste vazifesi görecek.

İlgili >> Facebook Stories

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER