Eğlence

Facebook Star Wars 7’nin çıkışını ışın kılıçlarıyla kutluyor

Facebook Star Wars

Star Wars serisinin yedinci filmi “Güç Uyanıyor” 17 Aralıkta vizyona girecek. Daha vizyona girmeden önce pek çok pazarlama kampanyasının ana unsuru haline gelen filmin etkileri, sosyal medyada da daha yoğun hissedilecek gibi gözüküyor. Facebook Star Wars 7’nin vizyona girişi şerefine dileyen kullanıcılarının profil fotoğrafına ışın kılıcı yerleştiriyor.

Sosyal paylaşım sitesinin üyeleri kötülüğü temsil eden kırmızı ışın kılıcı ve Luke Skywalker’ın mavi ışın kılıcı arasında tercihte bulunabiliyor. Facebook’un aracı, kullanıcılara ışın kılıcını profil fotoğraflarında nerede konumlandıracaklarını seçme şansını da veriyor.

Facebook, geçici profil fotoğrafı belirleme özelliğini geçtiğimiz eylül ayında test etmeye başlamıştı. Söz konusu özellik, artık sosyal paylaşım sitesinin kullanıcı tabanının büyük kısmına ulaşmış durumda.

Geçici profil fotoğrafları özelliği lanse edilirken belli mücadelelere destek amacının altı çizilse de, ışın kılıçlarının devreye girmesi Facebook’un uygulamadan para kazanma amacıyla da faydalanabileceğini gösteriyor. Yıldız Savaşları unsurlarının Facebook’ta sürekli olup olmayacağı ise henüz bilinmiyor.

İLGİLİ HABERLER