Eğlence

Facebook yeni ses açılımında Spotify’dan destek alıyor

facebook spotify

Facebook ve Spotify, Facebook’un ana uygulamasında müzik dinlemeyi sağlayacak yeni özellikler sunmak için güçlerini birleştiriyor. Bu iş birliğiyle ilgili ilk bilgileri Discord’da Casey Newton’ın programına katılan Facebook CEO’su Mark Zuckerberg verdi.

TechCrunch’ın haberine göre, iki şirketin iş birliğiyle Facebook kullanıcılarının Spotify’dan müzik dinlemesini sağlayacak yeni bir uygulama içi ses oynatıcısı geliştirildi. CNBC’nin haberinde ise bu girişimin Facebook bünyesinde “Project Boombox” ismiyle anıldığı bilgisi yer alıyor.

Facebook, kısa süre önce bazı yeni ses özelliklerinin duyurusunu yapmıştı. Bu yeni ses özellikleri arasında Facebook’un ana uygulaması üzerinden podcast arama ve dinleme imkanı da yer alıyor.

Daha önce çıkan haberlerde Facebook’un podcast entegrasyonu için Spotify’dan destek alacağı iddia edilmişti. Şirkete yakın bir kaynak, yeni ses oynatıcısının müziğin yanı sıra podcast dinlemek için de kullanılabileceğini ve seçeneklerin Spotify’ın hem ücretli hem de ücretsiz kullanıcılarına açık olacağı belirtilmişti. Yeni ses oynatıcısının Facebook’un diğer ses özelliklerinden önce kullanıma sunulabileceği de bilgiler arasında bulunuyor.

Spotify’dan konuyla ilgili yapılan açıklamada ise şu ifadeler yer alıyor: “Amacımız Spotify’ı farklı platformlarda ve cihazlarda kolaylıkla bulunan bir servis hâline getirmek. Böylelikle daha fazla insana müzik ve podcast götürmeyi amaçlıyoruz. Facebook’la entegrasyonumuz da bu doğrultuda attığımız yeni bir adım.”

Facebook ve Spotify geçmişte de iş birliği yapmıştı. Bu iş birlikleri arasındaki en dikkat çekicisi ise Facebook ve Instagram’ın hikayelerine Spotify’ın müzik katalogunun entegre edilmesi olmuştu.

İLGİLİ HABERLER