Teknoloji

Facebook Sports Stadium büyük etkinliklerde taraftarları buluşturacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

facebook sports stadium

Twitter, önemli spor etkinlikleri esnasında adeta bir canlı takip mecrasına dönüşüyor. Dünyanın dört bir yanından pek çok kişi, spor etkinliğine ilişkin düşüncelerini Twitter aracılığıyla paylaşıyor ve yeni bilgilere ulaşabiliyor. Facebook, bu konuda Twitter’a daha güçlü biçimde meydan okumak için kolları sıvamışa benziyor. Facebook Sports Stadium adını taşıyan özel bir bölümü hayata geçiren sosyal paylaşım sitesi, tüm ikinci ekran aktiviteleri için bir merkez işlevi görmeyi amaçlıyor.

Sports Stadium’u kullananlar, dört farklı sekme arasında dolaşabilecek. Bu sekmelerden birinde takip edilen spor müsabakasına ilişkin pozisyon detaylarına yer verilecek. Söz konusu sekmeyi, canlı anlatım bölümü olarak nitelemek de mümkün. İkinci sekmede ise kullanıcılar, arkadaşlarının ilgili müsabakaya ilişkin yorumlarını görebiliyor. Bu yorumlar güncelden eskiye doğru sıralanıyor. “Uzmanlar” şeklinde tanımlanan üçüncü sekmede ise onaylı yorumcular, oyuncular ve diğer büyük isimler tarafından yapılan yorumlar gösteriliyor. Son sekme ise etkinliğe dair rakamları Facebook kullanıcılarına aktarıyor.

Facebook Sports Stadium’daki tek eksik, spor etkinliğinin kendisi olarak gösterilebilir. Şirket, sadece Sportradar adını taşıyan bir şirketin müsabaka verilerini lisanslama yoluna gidiyor. Recode sitesine konuşan Facebook’tan Dan Reed, yeni merkezin televizyon deneyimi için bir tamamlayıcı niteliğini taşıdığın belirtti. Reed, Sports Stadium’un müsabaka hakkında bilgi sağlamakla yetinmediğini ve aynı zamanda kullanıcılara müsabakaya ilişkin konuşulanları görme ve etkileşime girme şansı sağladığını dile getirdi.

Sports Stadium, ilk olarak ABD’deki iPhone sahibi Facebook üyelerinin kullanımına sunuldu. Söz konusu kullanıcı grubu, Amerikan Futbolu müsabakaları esnasında Sports Stadium’dan faydalanabilecek. Facebook, özelliğin kapsamının yakında başka ülke ve sporları da içine alacak şekilde genişletileceğinin sözünü verdi.

İLGİLİ HABERLER