Teknoloji

Facebook arama sonuçlarında da reklam göstermeye başladı

Barındırdığı kullanıcı kitlesinden daha fazla para kazanmayı hedefleyen Facebook farklı reklam yollarını denemeye devam ediyor. Sponsorlu Paylaşımlar adı verilen ve kullanıcılar haber kaynağı sayfaları içinde para karşılığı hikaye yayınına izin veren uygulamanın test çalışmaları süredursun, Sponsorlu Sonuçlar adını verebileceğimiz yeni bir reklam türü faaliyete geçti.

TechCrunch’ın haberine göre Facebook’un arama kutucuğu bundan böyle para karşılığı alınmış reklamlara da yer sağlayacak. Facebook üzerinde bir anahtar kelime arattığınızda eğer onunla ilgili olarak verilmiş bir reklam varsa, bu reklam çıkan arama sonuçlarının en tepesinde, Sponsorlu başlığının altında görülecek. Bu reklama tıklandığında Facebook dışında bir sayfanın yerine sadece reklamverenin Facebook sayfasına yönlendirme yapılacak. Buradan Facebook’un kullanıcıları sitede daha fazla tutmak istediğini de anlıyoruz. Facebook, pazarlamacılara özel mesajında bu reklam türü sayesinde markaların sayfalarına, sekmelerine veya uygulamalarına daha fazla trafik çekebileceğini kaydetti. Facebook’un göstermiş olduğu bu reklamları görmek istemezseniz, reklamın sağ üst köşesinde yer alan çarpı ikonuna tıklamanız yeterli. Bunu yaptığınızda karşınıza bir anket penceresi çıkacak ve bunu yapmak istemenizin sebebini soracak.

Facebook’un sponsorlu arama sonuçları henüz Türkiye’de faaliyete geçmemiş gibi görünüyor. Yapmış olduğumuz denemelerde sponsorlu arama sonuçlarına rastlamadık. Ancak tahmin ediyoruz ki, kısa bir süre içinde bu reklam türüyle de tanışacağız.

İlgili >> TechCrunch

İLGİLİ HABERLER