Teknoloji

Facebook Spaces HTC Vive’da da kullanılmaya başlandı

Facebook’un VR buluşma uygulaması Spaces en sonunda platformlar arasında çalışmaya başladı. Facebook’un sahibi olduğu Oculus Rift başlığına ek olarak, bundan böyle Spaces’daki tüm işlevlere HTC Vive ile de erişilebiliyor. HTC Vive kullanıcıları kendi avatarlarını kullanarak Messenger üzerinden video görüşmeleri yapabiliyor veya oyunlar oynayabiliyor.

Facebook’a göre, diğer platformları da Spaces ile uyumlu hâle getirme planları bulunuyor. Şirket bunun yeni platformda yapılan ilk açılım olduğunu belirtirken, sadece bir başlangıç olduğuna da dikkat çekti. Facebook Spaces’ı gelecekte daha fazla VR platformuna ve cihazına getirmek için çalıştıklarını da ekledi.

Spaces bu yılın başlarında, Facebook’un sosyal yanlarını sanal gerçekliğin sarmalayan taraflarıyla harmanlayan bir özellik olarak sunulmuştu. Spaces arkadaşların gerçek hayattaymış gibi sanal ortamlarda takılabileceği bir alan oluşturuyor. Son birkaç aydır Spaces, bu ortamda tasarlanabilen ve daha sonra Facebook’tan paylaşılabilen üç boyutlu interaktif nesneler, yani 3D Post’larla etkileşim kurma, Spaces içinde fotoğraflar ve videolar paylaşma imkanı gibi özelliklerle zenginleşti.

Facebook’un Oculus altında, Oculus Home içinde de sunmaya hazırlandığı, gelecek yıl faaliyete geçmesi planlanan benzer bir buluşma sistemi bulunuyor. Ancak Spaces sahip olduğu çeşitli özelliklerle bundan ayrılıyor.

İLGİLİ HABERLER