Teknoloji

Facebook sosyal medya sözlüğü hazırlamak istiyor

facebook sosyal medya

Facebook, kısa bir süre önce platformda kullanılan özel kelimeleri barındıran sözlük oluşturabilecek bir yazılımın patentini aldı. Yazılım Facebook paylaşımlarında ve yorumlarında kullanılan özel kelimeleri tarayacak ve bu kelimelerin küçük gruplar için bir anlamı olup olmadığını bulmaya çalışacak. Kısacası, Facebook sosyal medya kullanıcıları arasında popüler olmaya aday sözcükleri önceden tespit etmeye talip oluyor.

Yazılım, belli kelimelerin dil ve konum gibi ortak özellikleri paylaşan bazı insanlar arasında tekrar tekrar kullanılıp kullanılmadığını ortaya çıkarmaya çalışacak. Yeni sözcüğe belirgin bir anlam atanmadığı takdirde, sözcük hazırlanan terimler sözlüğüne eklenecek.

Eğer kelime popülerleşmeye başlarsa sözlükten çıkarılacak. Patent başvurusuna göre, sözlüğe anketler aracılığıyla da kelime eklenebilecek.

Sözlüğün nasıl kullanılacağı henüz bilinmiyor. Ancak Urban Dictionary’ye benzer biçimde işlemesi muhtemel gözüküyor. Patent başvurusunda kullanıcıların sözlüğe kelime eklemesini, çıkarmasını ve sözlükteki kelimeleri düzenlemesini mümkün kılan arayüz de görülüyor. Şu an için sadece bir konsept olan Facebook sosyal medya sözlüğünün gerçeğe dönüşüp dönüşmeyeceği bilinmiyor.

İLGİLİ HABERLER