Teknoloji

Facebook “sosyal medya toplumu yok ediyor” diyen eski yöneticisine yanıt verdi

facebook business suite e-ticaret

facebookFacebook, kendisinden pek de beklenmeyen bir hamle ile eski başkan yardımcısı Chamath Palihapitiya’nın sosyal medya üzerine yaptığı açıklamalara yanıt verdi. Sosyal paylaşım sitesinde kullanıcı büyümesinden sorumlu olan Palihapitiya, kısa süre önce katıldığı bir konferansta sosyal medyanın toplumun dokusuna zarar verdiğini ve yok ettiğini öne sürmüştü.

Normalde bu tarz açıklamalar karşısında sessiz kalmayı seçen Facebook, iddianın sahibi eski bir çalışanı olunca farklı bir yol izledi. Sosyal ağ, Palihapitiya’nın görüşlerini “tarihi geçmiş” olarak niteledi.

Şirket tarafından yapılan açıklamada öncelikli olarak Palihapitiya’nın altı yıldan uzun süre boyunca şirkette görev yapmadığının altı çizildi. Palihapitiya’nın görevde olduğu süre zarfında şirketin odak noktasında yeni sosyal medya deneyimleri yaratmak ve platformu dünya genelinde büyütmek olduğu belirtildi. Açıklamada şirketin o günkünden çok daha farklı bir yapıya geçtiği ve sorumluluklarının farkında olduğu vurgulandı.

Sosyal medyaya olan bağlılığın etkilerinin daha iyi kavranması adına uzman ve akademisyenlerle birlikte çalışıldığını hatırlatan şirket, araştırmalar sonucu ulaşılan bulguların ürün geliştirme sürecinde kullanıldığını belirtildi. Açıklamada insanlar adına doğru yatırımların yapılabilmesi adına kârlılığın ikinci plana atılabileceğinin de altı çizildi.

Facebook her gün 1.3 milyar kişi tarafından kullanılıyor

Sosyal ağın kurucusu ve CEO’su Mark Zuckerberg de daha önce benzer ifadeler kullanmıştı. Kasım ayında yatırımcılara konuşan Zuckerberg, “Kullanıcılarımızı korumak bizim için kârımızı maksimum seviyeye çıkarmaktan daha önemli. Bu konuda çok ciddiyim.” şeklinde konuşmuştu. Şirket son zamanlarda asılsız haberlerle mücadele ve diğer kötüye kullanım yöntemlerini önlemek için ciddi bir çaba sarfediyor. Facebook her gün 1.3 milyar kişi tarafından kullanılıyor.

İLGİLİ HABERLER